logo-prozorro акредитований майданчик

Реалізація арештованого, конфіскованого і іншого майна на ТОВ УЕБ

Відповідно до діючого законодавства, реалізація арештованого, конфіскованого і іншого майна в Україні відбувається з використанням спеціалізованої системи електронних торгів, що підпорядковується Міністерству юстиції. Однак за шість років цей механізм неодноразово піддавався критиці, зокрема через відсутність вільної конкуренції між бажаючими придбати той чи інший лот.

Реалізація арештованого майна в Україні через торгову систему Прозорро.Продажі

Ще у 2020 році Міністерство юстиції оприлюднило наказ №2933/5, який анонсував майбутню співпрацю існуючої системи реалізації конфіскованого і арештованого майна з ДП «Прозорро.Продажі». Останнє давно зарекомендувало себе як ефективний інструмент боротьби з корупцією. Активне протистояння за прозорість торгів активами, вилученими у боржників державною виконавчою службою, тривало кілька років. І шлях від зародження ідеї до її успішної реалізації був непростим.

Лише наприкінці 2021 року з’явилася новина про інтенсивну роботу над проектом реалізації арештованого майна на торгах Prozorro.Sale. Раніше всі аукціони проходили по суті через одну платформу. Тепер же ринок заблокованих активів стане повністю відкритим. Сама система Прозоро.Продажі складається з двох рівнів: електронного модуля та більше 40 акредитованих майданчиків, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа». Саме вони залучають клієнтів до онлайн-аукціонів, причому доступ до них є необмеженим. Подібний підхід гарантує чесну конкуренцію, завдяки якій реалізація арештованого майна відбувається відкрито, швидко та прибутково.

Спостерігати за ходом торгів в режимі реального часу на Prozorro.Sale може будь-хто – це підвищує рівень довіри у суспільства, а також допомагає миттєво викривати потенційні порушення. Інформація про завершений аукціон зберігається в системі, до того ж, самі учасники не зможуть її відредагувати. Відтак кожен бажаючий у будь-який момент може дізнатися, кому та на яких умовах було продано той чи інший актив.

Реалізація конфіскованого і арештованого майна на майданчику sale.ueex.com.ua

Завдяки співпраці Міністерства юстиції і ДП «Прозорро.Продажі» в Україні нарешті з’явиться прозорий ринок арештованих активів. Цілковита публічність, залучення до торгів максимальної кількості учасників та, як наслідок, суттєве зростання початкової ціни – лише незначна частина переваг реалізації арештованого, конфіскованого і іншого майна на майданчиках, аналогічних платформі ТОВ «Українська енергетична біржа».

Більше інформації ви отримаєте у наших консультантів, зателефонувавши за номером (044)337-77-65. Підпишіться на офіційну сторінку електронного майданчика ТОВ УЕБ у Facebook, E-mail-розсилку за конкретною тематикою та спеціальні земельні боти у Telegram чи Viber. Вчасно отримуйте сповіщення про публікацію нових аукціонів з реалізації арештованого майна, робіть ставки на вигідні лоти і перемагайте!