logo-prozorro акредитований майданчик

Єдиний реєстр арештованого майна та його реалізація на ТОВ УЕБ

Реєстр арештованого майна є єдиною офіційною базою про вилучені державною виконавчою службою активи. Реалізується заблокована власність завдяки ДП “Прозорро.Продажі”. Купити арештоване майно за відкритими умовами ви можете через спеціальні електронні майданчики системи Prozorro.Sale. Під час купівлі ми рекомендуємо обирати тільки перевірені платформи, якою є ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Функції реєстру арештованого майна в Україні

У чинному законодавстві чітко прописано, що арештоване майно - це рухомі та нерухомі об’єкти, які раніше були власністю боржника та вилучені за невиконання різного роду зобов’язань. Найчастіше стягувачем таких активів є банки.

Вищезгаданий ринок в нашій державі є величезним як у фінансовому, так і в речовому відношенні. Вже сьогодні експерти оцінюють його у понад 3,2 млрд грн, а в єдиному реєстрі арештованого майна асортимент представлених товарів коливається від речей повсякденного вжитку до різних комерційних приміщень. При чому реалізуються всі ці об’єкти цілком законно, приносячи Державному бюджету стабільний дохід.

Вже не один рік у вітчизняному Міністерстві юстиції точаться розмови про необхідність розширення реєстру арештованого майна України. За словами фахівців, єдина база даних про всі вилучені об’єкти є необхідною умовою, особливо в умовах проведення торгів в електронному форматі.

Сьогодні діяльністю, що пов’язана з формуванням реєстру арештованого майна в Україні, займається Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Вже зараз в цій базі знаходиться інформація про понад 19 000 вилучених об’єктів. Особливістю реєстру є те, що він містить дані щодо походження активу, його конфіскацію чи продаж тощо.

Інформація про об’єкти з реєстру арештованого майна в Україні та її використання на електронних торгах

Згідно з наказом Міністерства юстиції України, вся інформація про вилучені об’єкти буде швидко додаватися до реєстру арештованого майна. Це означає, що кожен українець може з легкістю перевірити різні дані про вилучені активи. І це дійсно чудова новина, адже раніше в суспільства виникали деякі підозри про законність походження того чи іншого майна, оскільки інформація про це була відсутня.

Вже зовсім скоро торги арештованими активами будуть проходити на електронних майданчиках системи Прозорро.Продажі. Для участі в торгах ми рекомендуємо лише ті торгові біржі, які вже встигли зарекомендувати себе у сфері публічних продажів. Одним із таких електронних ресурсів є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Наша біржа займається проведенням аукціонів з реалізації транспортних засобів, нерухомості, металобрухту, об’єктів малої приватизації тощо.

Тому якщо ви хочете взяти участь у дійсно прозорих торгах з продажу арештованих активів - зареєструйтеся на платформі sale.ueex.сom.ua. Також підключайте наші боти в Telegram і Viber та отримуйте швидкі сповіщення про появу нових аукціонів у системі Прозорро.Продажі прямо на свій смартфон.