logo-prozorro акредитований майданчик

Торги арештованим майном стануть доступні у системі Prozorro.Sale

Нещодавно Міністр юстиції Денис Малюська поставив підпис під наказом, що передбачає подальшу реалізацію арештованого майна в електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Вона стає адміністратором у процедурі аукціонів, а ДП «СЕТАМ» залишається у статусі організатора.

 Переваги системи Прозорро.Продажі під час реалізації арештованого майна

Проект Міністерства Юстиції щодо процедури реалізації арештованого майна формували протягом 4 місяців. Він має звести до єдиної форми варіанти продажу таких об’єктів з іншими видами аукціонів.

На сайті Мінекономіки зазначені цілі цього проекту:

  • підвищення прозорості та об’єктивності у сфері реалізації майна боржників;
  • збільшення числа зацікавлених осіб та учасників торгів;
  • зростання вартості об’єктів;
  • регулярні надходження до Держбюджету.

За таких обставин ринок арештованого майна, який оцінюють в розмірі понад 3 млрд. грн. повинен розширитися, адже він виходить на нові майданчики.

Надійність та ефективність електронної системи Прозорро.Продажі була доведена неодноразово. Публічні торги забезпечують відкритість та максимізацію цін на безлічі ринках, що вже працюють у такому режимі. Серед напрямків мала приватизація, необроблена деревина, земельні ділянки, нерухомість та ін. Підключення сюди ще й арештованого майна дозволить збільшити конкурентність на ринку.

Описані вище зміни торкаються лише примусової реалізації. Вони наберуть чинності з моменту розміщення на сайті Мінюсту відповідного оголошення про старт аукціонів у торговій системі, адміністратором якої є Prozorro.Sale. Однак реалізація арештованого майна у межах добровільного продажу активно відбувається і сьогодні.

 Як відбуватиметься продаж арештованого майна після ухвалення проекту

Понад 40 електронних майданчиків є частиною системи Прозорро.Продажі. Саме на них за допомогою онлайн-аукціонів буде відбуватися продаж арештованого майна. Такі прозорі торги вже поповнили бюджети України різних рівнів 30,7 млрд. грн.

Одним із акредитованих майданчиків є ТБ «Українська енергетична біржа». Ми співпрацюємо із системою «Прозоро.Продажі з 2016 року та знаходимося на другому місці у рейтингу платформ, які привели переможців на електронні аукціони.

Майданчик sale.ueex.com.ua працює у різноманітних напрямках та допомагає своїм клієнтам зареєструватися на взяти участь у торгах. Звертайтеся до наших консультантів за телефоном (044) 337-77-65 та використовуйте Viber- і Telegram-бот, щоб отримувати сповіщення про потрібні вам аукціони.

На офіційній сторінці ТБ «Українська енергетична біржа» у Facebook слідкуйте за новинами у системі Прозорро.Продажі, зокрема про початок реалізації арештованого майна. Підписуйтеся на наш YouTube-канал, щоб ознайомитися з інструкціями по проведенню електронних аукціонів.

Держпідприємство «СЕТАМ» і надалі буде здійснювати покладені на нього Мінюстом функції: супроводження формування та розміщення лотів на торгах, зберігання арештованого майна.