logo-prozorro акредитований майданчик

Система Prozorro.Sale буде регулювати аукціони з продажу арештованого майна

Нещодавно Мінюстом був підписаний наказ, в якому зазначається, що продаж арештованого майна буде проходити у системі електронних аукціонів Prozorro.Sale. Вона стане адміністратором цих торгів. А ДП «СЕТАМ», як повідомляє його директор Олександр Мамро, буде організатором цієї процедури і надалі, тобто супроводжуватиме розміщення лотів на аукціонах та відповідатиме за зберігання арештованого майна.

Оновлений порядок реалізації арештованого майна

Питання покращення процедури реалізації арештованого майна гостро стояло в Україні протягом останніх років. У вересні 2020 року був підписаний відповідний наказ, що передбачає наступні пункти:

  • розмежування відповідальних за організацію та адміністрування онлайн-торгів;
  • удосконалення процесу проведення електронних аукціонів та торгів за фіксованою ціною;
  • повернення учасникам гарантійних внесків за спрощеною процедурою;
  • врегулювання процедури, наслідків та підстав дискваліфікації особи, що бере участь в аукціоні.

Міністерство Юстиції України проводить політику з об’єднання різноманітних напрямків, зокрема арештованого майна, в прозору систему. Завдяки цьому сервіс для користувачів покращиться та зросте конкуренція на ринку, про що зазначає Світлана Панаіотіді – заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

У реалізації вищеназваних цілей допоможе електронна система Прозорро.Продажі, до якої під’єднані 40 майданчиків. Саме на них проводяться онлайн-аукціони у різноманітних напрямках: нерухомість, земельні ділянки, мала приватизація, необроблена деревина тощо. Одним із таких майданчиків є ТБ «Українська енергетична біржа», на якому невдовзі теж буде проходити продаж арештованого майна.

Продаж арештованого майна на майданчиках системи Prozorro.Sale

До електронної системи Прозорро.Продажі підключені понад 40 майданчиків, зокрема Торгова біржа «Українська енергетична біржа». Саме на них різноманітні об’єкти знаходять своїх власників. 

Працюючи за процедурою електронного аукціону, майданчики за чотири роки реалізації державних та комунальних активів поповнили Державний бюджет на суму 30,7 млрд. грн. Усе це завдяки чесній конкуренції та боротьбі з корупцією. Тому закономірним буде залучення до системи Prozorro.Sale і напрямку продажу арештованого майна.

Для участі у торгах обирайте майданчик ТБ «Українська енергетична біржа». Ми гарантуємо вам якісну технічну та консультаційну підтримку. Ви завжди можете звернутися до наших менеджерів за телефоном (044) 337-77-65. Вони допоможуть вам виставити лот, завантажити необхідні документи чи зробити переможну ставку на аукціоні.

Зареєструвавшись на сайті sale.ueex.com.ua, ви маєте можливість підключити актуальну Email-розсилку з потрібними торгами чи спеціальний Viber- і Telegram-бот. Це надзвичайно зручний інструмент, за допомогою якого можна відсортувати аукціони за різноманітними параметрами, наприклад, регіон чи замовник.