logo-prozorro акредитований майданчик

Електронні торги арештованим майном – особливості нової процедури

Незабаром системою електронних торгів арештованим майном стане Прозорро.Продажі. Особливості реалізації таких активів визначені у ст. 61 ЗУ «Про виконавче провадження» та у наказі Міністерства Юстиції № 2933/5.

Останній передбачає перехід торгів арештованим майном на електронні аукціони. Початок їх проведення на офіційних майданчиках, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа», прогнозують уже на перше півріччя 2022 року. Завдяки публічності торгів можна буде створити чесний та відкритий ринок, а також залучити більше потенційних покупців без зайвих витрат.

 Електронні торги з реалізації арештованого майна скоро почнуться на Prozorro.Sale

До категорії арештованого майна зараховують активи боржників, на які накладено стягнення. Отже, їх в подальшому повинні продати. Раніше ця процедура проходила лише через спеціальну електронну систему. Однак через відсутність прозорого механізму було прийнято рішення, про призначення адміністратором торгів ДП «Прозорро.Продажі». 

Перші аукціони обіцяють провести вже в першій половині 2022 року. На електронних торгах арештованим майном можна знайти нерухомість, техніку, автомобілі, аксесуари тощо.

Відповідно до нової процедури, охочий позмагатися за такі об’єкти має спочатку зареєструватися на одному з офіційних майданчиків Prozorro.Продажі. Це може бути ТОВ «Українська енергетична біржа». Далі, обравши лот, подати заявку на участь у торгах. Потім після сплати грошових внесків пройти три етапи англійського аукціону. У разі перемоги підписати договір з організатором.

Продаж ліквідних та інших активів за процедурою публічного аукціону стане важливим етапом на шляху до налагодження справедливої і конкурентної роботи ринку. 

 Торги арештованим майном в електронному форматі на ТОВ УЕБ

Ефективність роботи електронної системи Прозорро.Продажі та її акредитованих майданчиків перевірена часом. Уже понад 5 років вони забезпечують публічність аукціонів та оптимізують роботу у багатьох напрямах української економіки, до яких найближчим часом долучиться і арештоване майно.

Ще один вітчизняний ринок стане конкурентним та прозорим. А всі клієнти майданчиків, зокрема ТОВ «Українська енергетична біржа», матимуть вільний доступ до електронних торгів з реалізації арештованого майна. Уся інформація про учасників буде зберігатися в системі Прозорро.Продажі, і у кожного охочого буде можливість ознайомитися з нею в будь-який момент, а також в режимі реального часу слідкувати за продажем активів.

Зареєструвавшись на sale.ueex.com.ua, ви зможете підключити зручні Вайбер- і Телеграм-боти, аби не пропустити цікаві лоти за вибраними параметрами. Також за вами закріплять персонального менеджери, який буде допомагати вам на різних етапах онлайн-аукціону. Уточнити деталі можна за телефоном (044) 337-77-65.

Слідкуйте за актуальними подіями щодо ринку арештованого майна та інших напрямів на офіційній сторінці ТОВ УЕБ у Facebook та на нашому YouTube-каналі.