logo-prozorro акредитований майданчик

Техсировину ХВ від вітчизняних лісгоспів можна купити на УЕБ

Техсировина хвойна – поширений лісоматеріал у різноманітному виробництві. Її реалізація, як і іншої деревини, відбувається на відкритих та загальнодоступних біржових аукціонах.

Якщо ви хочете продати чи купити технічну сировину на електронних торгах, зробити це можна, пройшовши акредитацію на ліцензованій біржі ТОВ «Українська енергетична біржа».

Різноманітність хвойної техсировини та її реалізація на біржових торгах

Техсировина хвойна – покрита корою деревина для промислового використання. Може застосовуватися для виробництва трісок чи експлуатуватися як паливна сировина.

Якщо ліс-кругляк має добре помітні річні шари, то він належить до хвойних порід. Їм притаманна така особливість через те, що пізня (достигла) деревина темніша, ніж рання. Також властивістю цих порід є те, що в них відсутні судини, а серцевинні промені настільки вузькі, що не помітні неозброєним оком. Деякі представники хвойних мають смоляні ходи.

Така техсировина має різні масштаби використання і господарське значення. За цими показниками хвойні породи розташовують за наступним порядком: сосна, ялина, модрина, смерека, кедр. Лоти з цією деревиною ви можете знайти в електронній торговій системі ets.ueex.com.ua, розробленій фахівцями Української енергетичної біржі.

Сосна є досить міцним та смолистим лісоматеріалом, що добре обробляється за допомогою різального інструменту. Її відносять до м’яких порід. Соснові матеріали часто використовуються у виробництві декору, завдяки слідам від сучків, що розташовані у хаотичному порядку, та теплому жовтуватому відтінку. 

Сосна – найпопулярніша порода, що реалізується на електронних біржових торгах, адже вона поширена на території України та є досить доступною. Крім того, що цю породу застосовують у будівництві, з неї виготовляють різноманітні меблі (шафи, полиці, ліжка), а також двері та сходи. Єдиним мінусом сосни є те, що на поверхні можуть утворитися вм’ятини через механічні ушкодження.

Ялина є м’якою породою із незначною смолянистістю. Вона виступає замінником сосни та добре піддається обробці. Ялина – основний матеріал для виготовлення целюлози і балансів (деревної маси) у стружковому виробництві.

Міцнішим лісоматеріалом є модрина, яка важче піддається обробці. Вона має незвичайний малюнок сіро-жовтого та червоно-коричневого кольору, а також плями від сучків. Модрина – тверда і в’язка порода зі щільною структурою, яка майже не деформується. Найчастіше використовується при створенні несучих конструкцій та перекриттів.

Техсировина хвойна продається на аукціонах Української енергетичної біржі

В електронній торговій системі Української енергетичної біржі ви можете знайти лоти з ХВ техсировиною та позмагатися за цікаві позиції на аукціонах. Обирайте потрібну деревину за допомогою фільтрів в ЕТС ets.ueex.com.ua.

Також використовуйте для пошуку лотів зручний Viber- та Telegram-бот, Email-розсилку. У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся за допомогою до наших фахівців. Телефонуйте на гарячу лінію (044) 35-77-537. Для того, щоб бути в курсі всіх подій та новин УЕБ, долучайтеся до нашої сторінки у Facebook.