logo-prozorro акредитований майданчик

Техсировина мл – продаж лісу на офіційних біржових торгах

Техсировина м’яколистяних порід – це круглі лісоматеріали (колоди), як правило з корою, але повністю очищені від сучків. Переважно їх отримують з вільхи, верби, берези, тополі, липи або осики. В залежності від умов договору, таку сировину можуть доставляти у колотому вигляді.

Техсировина мл – характеристики, сфера використання даних лісоматеріалів

Техсировина м’яколистяних порід практично позбавлена аромату. Характерний запах з’являється лише під час розпилювання або подальшої переробки. Такі лісоматеріали ідеально підходять для оздоблення стін, обшивки стелі, створення перегородок тощо. Підлога, сходи, будь-які декоративні елементи всередині будинку виглядатимуть відмінно, якщо їх виготовити з деревини м’яколистяних порід.

Наприклад, техсировину з осики зручно обробляти. Вона відрізняється крихкою структурою, відтак найдрібніші деталі легко пошкодити ще на етапі підготовки матеріалу. М’яколистяна техсировина з таких дерев добре підходить для виробництва фанери, сірників, целюлози, сувенірної упаковки. Деревина, отримана з вільхи, досить м’яка, пружна та легка. Більша частина заготовленої сировини використовується у якості дров.

Раніше для купівлі лісу, зокрема техсировини мл, потрібно було шукати зв’язки з відповідальними особами, а також доплачувати за право викупити потрібні лоти без неадекватних націнок. Вирішити ці та ряд інших проблем допомагають відкриті біржові торги. 

У 2019 році стартував новий проект по боротьбі з корупцією та тіньовими схемами. За спільної ініціативи волонтерів, громадських активістів, деревообробних підприємств та Державного агентства лісових ресурсів України вдалося реформувати сферу реалізації деревини.

Вже сьогодні на аукціонах Української енергетичної біржі продають як оброблений, так і необроблений ліс. Щомісяця, реалізуючи деревину та пиломатеріали на торгах УЕБ, державні лісгоспи отримують сотні мільйонів гривень, з яких досить велика частина - додатковий дохід, отриманий завдяки підвищенню стартової вартості лотів.

Купити техсировину м’яко-листяну на Українській енергетичній біржі

Сьогодні придбати техсировину мл, як і інші види деревини, на онлайн аукціонах Української енергетичної біржі можна всього в два кліки. Необхідно лише завчасно пройти просту процедуру акредитації, обрати цікавий лот та сплатити обов’язковий гарантійний внесок.

Слідкувати за появою нових лотів з продажу лісу в торговій системі Української енергетичної біржі, а саме – техсировини м’яколистяної, зручно за допомогою електронної розсилки та сповіщень у нашому Viber- та Telegram-боті. Для отримання додаткової консультації звертайтеся на номером (044) 35-77-537.