logo-prozorro акредитований майданчик

Твердолистяну техсировину можна купити на аукціонах УЕБ

Техсировина твердолистяна застосовується у різних галузях промисловості. Деревина таких порід міцна і майже не має запаху. Найчастіше використовуються дуб, береза, ясен.

Продаж різноманітної деревини (ділової, технічної, непромислової) відбувається на публічних біржових аукціонах. Така процедура є відкритою та доступною для кожного громадянина. Вона вибудовує чесні ринкові відносини, допомагає сформувати справедливу ціну на деревину і водночас забезпечує стабільний дохід у Держбюджет.

Різноманітність твердолистяної техсировини та її реалізація на аукціонах Української енергетичної біржі

Найпоширенішою твердолистяною техсировиною є дуб. Така деревина відрізняється міцністю, що дозволяє зробити дрібні кріпильні з’єднання. Також ці лісоматеріали належать до тих рідкісних порід, з яких можна виготовити гнуті деталі різного радіусу. Дуб – найбільш стійка до гниття деревина, оскільки вона має високий вміст дубильних речовин.

Бук за своїми фізичними властивостями майже не поступається дубу. Його легко обробляти або зігнути, а також просочити хімічними речовинами. Лакове і фарбоване покриття на такій деревині тримається досить довго. Але слід урахувати, що бук при висиханні жолобиться і має схильність до загнивання. Але ця порода широко застосовується як техсировина.

Ясен найчастіше служить для виготовлення шпону (струганого і лущеного). Властивість деревини: стійкість до загнивання, міцність, гнучкість (при розпарюванні), в’язкість, не жолобиться при усушці, довговічність.

Береза використовується рідше, адже вона схильна до усихання і не така стійка до загнивання. Цю деревину легко обробляти, зокрема наносити дрібне рельєфне різьблення. Окрім цього, береза чудово просочується хімічними речовинами і утримує лакове покриття.

В’яз володіє міцністю, щільністю, малопористістю і в’язкістю. При сушці не коробиться і не тріскається. Однак з деревини в’язу погано робити стружку і забарвлювати через її щільність.

Горіх – важкий і міцний лісоматеріал, який не піддається гниттю і викривленню. Найкраще його використовувати для оздоблювальних робіт.

Продаж техсировини твердолистяної в електронній торговій системі УЕБ

В електронній торговій системі Української енергетичної біржі ви можете знайти техсировину ТЛ таких порід: береза, дуб, граб, ясен, бук або лоти різного сортименту.

Від початку проведення аукціонів з продажу необробленої деревини від 01 липня 2021 року ТОВ «Українська енергетична біржа» одразу ж включилося у процес проведення онлайн-торгів. Дохід для лісових господарств від клієнтів нашої платформи щомісяця складає сотні мільйонів гривень.

Пройдіть акредитацію на сайті ueex.com.ua, підключайте Email-розсилку із аукціонами та скористайтеся зручними лісовими Viber- та Telegram-ботом для сортування потрібних вам торгів. Також пропонуємо долучитися до офіційної сторінки ТОВ «Українська енерегетична біржа» у Facebook та до нашого YouTube-каналу.