logo-prozorro акредитований майданчик

Арештоване майно реалізується через електронні торгові майданчики

Згідно з чинним законодавством, до арештованого майна належать різні рухомі та нерухомі об’єкти, що вилучені в приватної особи державною виконавчою службою за невиконання зобов’язань. Після конфіскації такі активи підлягають примусовому продажу для погашення боргу. Вже зовсім скоро відбуватиметься реалізація арештованого майна через торгові майданчики на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”. Для участі в майбутніх аукціонах з продажу вилучених активів рекомендуємо вже зараз зареєструватися на платформі sale.ueex.com.ua.

Торгові майданчики з продажу арештованого майна - як правильно вибрати платформу

У багатьох українців виникає запитання - на яких майданчиках буде реалізуватися арештоване майно? Сьогодні адміністратором цих аукціонів є ДП “Прозорро.Продажі”, але продаж вилучених активів здійснюється через іншу електронну торгову систему. Однак найближчим часом торги арештованим майном будуть проходити через акредитовані майданчики Prozorro.Sale.

Законна реалізація вилучених активів - один із тих напрямів, яким держава активно займається в останні роки. Річ у тому, що довгий час в Україні був відсутній реєстр про арештоване майно, а відповідно й не було інформації про конфісковані об’єкти. Це створювало можливості для породження різних корупційних схем у сфері реалізації вилучених активів.

Іншою проблемою було зберігання такого майна, що коштувало державі сотень тисяч гривень на рік. І здавалося, що владі вдалося розв’язати проблему законної реалізації арештованих активів. Однак система так званих закритих аукціонів, що функціонувала до 2015 року, показала свою неефективність - до участі допускалися лише потрібні учасники, продаж майна найчастіше відбувався без підвищення стартової ціни тощо. Усі ці фактори спонукали парламентарів до рішучих кроків.

Логічним рішенням з боку представників влади було переведення аукціонів з продажу вилучених активів в онлайн-формат. Вже невдовзі Прозорро.Продажі буде єдиним електронним торговим майданчиком з реалізації арештованого майна.

Скоро Прозорро.Продажі стане єдиним електронним торговим майданчиком з реалізації арештованого майна

Довгий час українські фахівці займалися розробкою системи, яка б дозволила ефективно реалізовувати державні та комунальні активи. Таким модулем стало Prozorro.Sale, яке було утворено у 2016 році. За понад 5-річну історію функціонування в системі Прозорро.Продажі вже проведено 443 тисячі аукціонів, які сумарно принесли до Державного бюджету понад 60 млрд грн.

Вже зовсім скоро на Prozorro.Sale будуть продаватися й вилучені активи. Реалізовуватиметься арештоване майно через електронні торгові майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”. Наша біржа має достатній досвід проведення аукціонів, тому ми здатні забезпечити комфортні умови участі в торгах.

Особливість платформи УЕБ - індивідуальний підхід. Наші фахівці з радістю допоможуть вам у розв’язанні будь-якої проблеми. Не забувайте про регулярну Email-розсилку від майданчика УЕБ та боти в Telegram та Viber, після налаштування яких ви зможете миттєво отримувати сповіщення про появу нових торгів у системі Prozorro.Sale.