logo-prozorro акредитований майданчик

Заготовлений ліс реалізується на аукціонах біржі УЕБ

Заготівля лісу – це повалення дерев та подальша їх розробка на колоди або відрізки без сучків (хлисти). Цей процес відбувається на заздалегідь обраній площі, що може називатися по-різному – лісосіка, дроворубка, ділянка тощо.

Лісозаготівля також передбачає вибіркову вирубку необхідних дерев за розмірами чи певними властивостями із господарських міркувань. Це може бути сухостій або ліс, пошкоджений вітром. Також таку процедуру застосовують при прорідженні молодняку.

Купити необроблену деревину сьогодні стало зручно і легко завдяки переведенню цього напрямку на товарні біржі та реалізації лісу на електронних аукціонах. Долучайтеся до них, попередньо пройшовши акредитацію на ТОВ «Українська енергетична біржа».

Заготівля лісу – основні особливості процесу

При заготівлі лісу рубка дерев може проводитися у кілька способів: суцільна вирубка (підряд) або вибірково в кілька прийомів. Після цього на виділеній площі мають залишити деревину відомої породи або розмірів.

Таку територію лісозаготівельники розташовують на відстані від населених пунктів. Ці умови передбачають необхідність облаштування тимчасових приміщень для робітників. Це дозволяє економити час на переміщення працівників. 

Для ефективності заготівлі лісу потрібно, щоб саме досвідчені фахівці, які знають вимоги ринку та споживача до лісоматеріалів, виконували розробку хлистів на сортименти. При належній організації цього багатогранного процесу кожна частина деревини буде оцінена відповідно до її якостей і реальної вартості.

Основним лісовим ресурсом є деревина, яку заготовляють відповідно до заходів з оздоровлення лісів. Наприклад, площа стиглих насаджень за останні 5 років зросла в 1,5 раз. Відповідно збільшився і запас деревини.

Лісозаготівля має вестися згідно з природозберігаючими технологіями. Серед техніки на підприємствах використовуються лісовозні причепи, автопоїзди з гідроманіпуляторами, ланцюгові бензопили.

Проведення заготівлі лісу та його реалізація на ТОВ УЕБ

Заготівля лісу пов’язана із його рубкою. Цей процес має на меті екологічні завдання поновлення лісу й отримання лісопродукції. Результатом лісозаготівлі є одержання деревної сировини, яка в подальшому реалізується на публічних біржових аукціонах у значних обсягах. 

ТОВ “Українська енергетична біржа” пропонує вам долучитися до торгів в електронній торговій системі ets.ueex.com.ua, яка є надзвичайно зручною та зрозумілою. Саме тому ви швидко знайдете потрібні торги за відповідними параметрами (для цього рекомендуємо використовувати фільтри). Звертайтеся з питаннями до наших менеджерів за телефоном (044) 35-77-537.

Відсортувати торги та отримувати миттєві сповіщення ви можете за допомогою лісових Viber- та Telegram-бота Української енергетичної біржі. Крім того, підключайте регулярну Email-розсилку та долучайтеся до офіційної сторінки біржі у Facebook.