logo-prozorro акредитований майданчик

Аукціон нежитлових приміщень

Кожен день в ProZorro.Sale з'являються нові і цікаві лоти. Будь-хто може стати їх власником, подавши заявку на участь в аукціоні з продажу нерухомості, попередньо зареєструвавшись на будь-якому з торгових Майданчиків, акредитованих в системі Прозоро.Продажі.

Вдале придбання та хороша інвестиція

Одним з найбільш популярних розділів ProZorro.Sale є аукціон з продажу нежитлових приміщень. Причини цього цілком зрозумілі - часто таким чином можна придбати приміщення, кількість яких досить обмежена в силу об'єктивних причин. Що це може бути? Найчастіше інтерес викликають:
  • офісні приміщення і торгові майданчики, розташовані в центрі міста або в інших престижних районах, де забудова або заборонена, або неможлива;
  • нежитлова нерухомість, розташована на перетині великих пасажиропотоків, що придатна для використання в готельному, ресторанному бізнесі або торгівлі;
  • промислові та складські приміщення з хорошою логістикою.
Крім того, купуючи майно банків банкрутів, покупці мають можливість зробити вдалі інвестиції. Необов'язково нежитлова нерухомість - це лише приміщення офісного типу і колишні відділення банків. Банки вилучають заставне майно у неплатоспроможних клієнтів і виставляють його на реалізацію.
Іноді трапляється так, що вилучене майно продано не було, а сам банк перейшов в розряд банкрутів, і тоді вже заставне майно клієнтів банку реалізується як заставне майно самого банку. На аукціон з продажу нежитлової нерухомості може бути виставлено приміщення заводу, фабрики, розважального центру або бази відпочинку.
За типом це бувають окремі будівлі або приміщення на перших (нежитлових) поверхах житлових будинків.

Як взяти участь в аукціоні з продажу нежитлової нерухомості

Купівля або продаж нежилої нерухомості через аукціон Прозоро.Продажі є стандартною процедурою системи ProZorro з класичним аукціоном на підвищення ціни. Покупець, який бажає взяти участь у цікавих для нього торгах, подає заявку через Особистий Кабінет на той торговий Майданчик, де він зареєстрований.
Торги виконуються в три етапи по три хвилини для кожного учасника, переможцем оголошується той учасник, який запропонував найвищу ціну. Договір за результатами аукціону публікується на сайті Прозоро в визначені Регламентом терміни.