logo-prozorro акредитований майданчик

Право оренди земельної ділянки на аукціонах майданчика ТОВ УЕБ

Запуск аукціонів по оренді землі та продаж угідь ми очікуємо уже за кілька тижнів. На цьому етапі йде активна підготовка до торгів на майданчиках електронної системи Прозорро.Продажі.

Земля є основним об’єктом сільськогосподарських відносин та посідає ключове місце в підприємницькій діяльності. На фоні того, що Україна є аграрною країною, земельний ринок відіграватиме в економіці одну з ключових ролей.

 Проведення оренди землі через аукціони в онлайн форматі

Для світової спільноти земля має найвищу цінність та носить глобальний характер. Прямо чи опосередковано вона є частиною кожної підприємницької галузі. Людство живе на землі, має через неї доступ до всіх благ цивілізації та виробляє безліч товарів.

Земельний ринок є комплексом суспільних відносин в агросекторі, які передбачають передачу права власності на угіддя для конкретного цільового призначення та визначеної площі. До моменту ухвалення Закону № 552-ІХ існувала лише його тіньова частина, адже продаж землі офіційно був під мораторієм. Проте це не заважало деяким особам давати хабарі та обходити законодавство через оформлення довгострокової оренди.

Для налагодження ринкових відносин у 2020 році влада розпочала земельну реформу, яка триває і досі. Відтак кілька днів тому було прийнято 272 нардепами ще один Закон № 2195, який регулює порядок реалізації аграрних угідь та аукціони на оренду землі, що перебуває у власності держави та територіальних громад.

Такі торги проводитимуться в системі Прозорро.Продажі в електронному публічному форматі. Їх учасником може бути як фізична, так і юридична особа. Набуття прав на користування земельною ділянкою відбувається через договір купівлі-продажу або оренди з переможцем аукціону. Ним стає та людина чи компанія, яка запропонувала найвищу ціну за лот.

Електронна система Прозорро.Продажі – досить доступна та зрозуміла. Умови для всіх учасників є рівними. Вони працюють у системі через офіційні майданчики на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа». Організаторами аукціонів по оренді земельних ділянок зазвичай виступають місцеві громади чи приватні землевласники.

Аукціони з продажу права оренди на землю у системі Prozorro.Sale

Якщо ви бажаєте виграти право оренди земельної ділянки на аукціоні у системі Прозорро.Продажі, вам потрібно лише зареєструватися на електронному майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа», внести гарантійний внесок і ви вже можете почати робити ставки. Завдяки прозорим торгам унеможливлюються будь-які змови, адже інші не бачать, хто на них зареєструвався аж до моменту оголошення переможця.

Функціонування ринку та і всієї української економіки на чесних умовах можливе. Це вже майже 5 років доводить система Prozorro.Sale. На одному з її майданчиків – sale.ueex.com.ua – ви знайдете всі діючі лоти з державним і комунальним майном. А підключивши Email-розвилку, Viber та Telegram-бот будете ще й отримувати сповіщення про їх появу чи початок аукціонів.