logo-prozorro акредитований майданчик

Земельні аукціони у Львові стартують незабаром на майданчику ТОВ УЕБ

Орендувати та продавати ділянки с/г призначення скоро буде можна на електронних аукціонах по землі у Львові, Харкові, Одесі та інших містах України. Відповідний законопроект був ухвалений 18 травня 2021 року. Він дозволяє оренду державної та комунальної землі, а також реалізацію приватних угідь у системі Прозорро.Продажі. Вона зробить процес публічним та доступним для кожного.

 Аукціон землі у Львові та по Україні у системі Прозорро.Продажі

Формується земельний ринок для контакту продавців і покупців. Його учасники матимуть доступ до інформації про попит і пропозицію на ділянки, а також про їх вартість та характеристики. При фіксації передачі власності від однієї особи до іншої відбувається контроль за перерозподілом сільгосп ресурсів. 

Запуск ринку, а отже, і земельних аукціонів у Львові та інших регіонах України відбудеться через місяць. Ціна на конкретну сільськогосподарську діяльність визначатиметься з урахуванням уже існуючого попиту та пропозиції. Ті виробники аграрної продукції, які підходять найбільш раціонально до використання земельних ресурсів, використовують сучасні науково-технічні досягнення і наприкінці отримують кращий результат.

До старту торгів землею першими готуються фізичні особи, які з 01 липня вже матимуть змогу придбати до 100 га аграрних угідь на офіційних майданчиках системи Прозорро.Продажі, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа». Представники приватного бізнесу мають зачекати ще 2,5 роки до офіційного дозволу на купівлю ділянок сільськогосподарського призначення. Однак їм доступна площа до 10 000 га.

Влада очікує на ефективне функціонування ринку землі, який приноситиме дохід для розвитку вітчизняного агросектору. Досягти успішних результатів, а також чесності та відкритості торгів можна за допомогою вже перевіреної роками системи Прозорро.Продажі. За допомогою неї відбуваються продажі у багатьох напрямках української економіки, наприклад, нерухомість, об’єкти спиртової галузі, автомобілі, необроблена деревина, мала приватизація тощо.

 Земельний аукціон у Львові на електронному майданчику ТОВ УЕБ

Сьогодні цифрові технології розвиваються дуже стрімко, а тому все більше підприємців переходить на користування зручними онлайн-аукціонами, адже в них можна брати участь, не виходячи з офісу чи будинку. Зареєструвавшись на акредитованому майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа», ви миттєво матимете доступ до всіх актуальних лотів з державним і комунальним майном. Зорієнтуватися серед різноманітних торгів та підібрати успішну стратегію допоможуть наші менеджери за телефоном (044) 337-77-65.

Більшість землевласників готові дбати про створення чесного ринку, який функціонуватиме на рівних умовах. Очистити його від корупції, тіньових договорняків та гарантувати безпечне укладання угод готова система Прозорро.Продажі. 

Беріть участь в аукціонах по землі у Львові на майданчику sale.ueex.com.ua. Слідкуйте за новими торгами за допомогою спеціального Viber- або Telegram-бота.