logo-prozorro акредитований майданчик

Ціни на земельні ділянки в Тернопільській області

Сьогодні дізнатися ціни на землю в Тернопільській та інших областях країни надзвичайно просто, використовуючи систему Prozorro.Sale. На акредитованих майданчиках на зразок Української енергетичної біржі знаходяться всі доступні пропозиції. Тому проаналізувавши будь-який сегмент, ви можете легко дізнатися середню вартість ділянок потрібного вам цільового призначення.

Як формується ціна землі в Тернопільській області на аукціонах системи Prozorro.Sale

Ціна землі в Тернопільській області на аукціонах Prozorro.Sale формується на основі ряду ключових чинників, які визначають попит і пропозицію на угіддя у цьому регіоні. Ось декілька основних факторів, що впливають на ціну земельних ділянок:

  1. Призначення землі. Один із найважливіших факторів визначення ціни угіддя. Для прикладу, дві ділянки, що мають однакову площу, але різне цільове призначення, будуть відрізнятися у ціні. Сьогодні найдорожчими на ринку є комерційні ділянки, а найдешевшими - сільськогосподарські. 
  2. Місцезнаходження. Земля, розташована ближче до населених пунктів чи великих інфраструктурних об'єктів, зокрема шляхів сполучення, матиме вищу вартість через легший доступ до неї.
  3. Площа. Зазвичай більші земельні ділянки коштують дорожче, але це також залежить від їхнього призначення. Наприклад, сільськогосподарські угіддя можуть бути дорожчими, якщо вони мають велику площу.
  4. Економічний стан регіону. Рівень інвестицій також впливає на ціни на земельні ділянки. Зазвичай, чим вищим є розвиток регіону, тим більшою буде вартість землі.
  5. Попит і пропозиція. Оскільки Prozorro.Sale є платформою для проведення аукціонів, ціна землі на ній визначається реальним попитом і пропозицією в конкретний момент часу. Потенційні покупці змагаються за ділянку, і це впливає на її кінцеву вартість.

Ціна землі в Тернопільській області на аукціонах Prozorro.Sale формується на основі низки факторів, і вона постійно змінюється. Важливо ретельно аналізувати ринок, порівнювати різні пропозиції, щоб приймати обґрунтовані рішення щодо купівлі та продажу земельних ділянок.

Ціна сільськогосподарської землі в Тернопільській області у 2023 році

Сьогодні Тернопільщина має один із найвищих показників ціни сільськогосподарської землі в Україні - майже 53 тис. грн/га. Це зумовлено вигідним розташуванням Тернопільської області та низкою інших факторів.

Якщо ви бажаєте купити землю на Тернопільщині - радимо скористатися послугами акредитованого майданчика Української енергетичної біржі. Пройдіть реєстрацію на sale.ueex.com.ua, щоб долучитися до земельних торгів.

Якщо ви бажаєте отримувати актуальну інформацію щодо аукціонів з продажу землі у різних регіонах країни - налаштуйте електронну розсилку та спеціальні боти в Telegram і Viber. Виберіть потрібні вам параметри, після чого сповіщення про оголошення нових торгів автоматично почнуть надходити на ваш смартфон.