logo-prozorro акредитований майданчик

Електронні торги з оренди майна у військовий час на sale.ueex.com.ua

Незважаючи на важкий період для нашої країни, на Прозоро.Продажі електронні торги з оренди майна у військовий час продовжують проходити за раніше складеним графіком. Навіть більше, спільно з Фондом держмайна ДП «Прозорро.Продажі» розробило ряд пільг і заохочень, які допоможуть приватним підприємцям заощадити кошти під час війни.

Електронні торги Prozorro.Sale у воєнний час

Так, під час воєнного стану електронні торги з оренди комерційних приміщень, що перебувають у комунальній або державній власності, на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» не припинялися ні на мить. Таким чином наші фахівці допомагають підтримувати вітчизняну економіку навіть у цей надскладний період.

Сучасні онлайн-аукціони мають значні переваги. Учасникам не потрібно бути фізично присутніми у певному місці – ви зможете орендувати підходяще приміщення, перебуваючи у будь-якій точці планети. Для цього достатньо мати надійне з’єднання з мережею Інтернет.

Окрім цього, 17 травня 2022 р. Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка суттєво спрощує оренду державної і комунальної нерухомості. Зокрема, у воєнний час на електронних торгах Prozorro.Sale взяти у тимчасове користування прибуткові активи можна з великими знижками, а іноді й зовсім безкоштовно. Наприклад, якщо ви хочете перемістити підприємство у більш безпечний регіон, то маєте право перші шість місяців сплачувати за оренду лише 1 гривню за 1 кв. метр. Взагалі не сплачувати за оренду до 2023 року можуть приватні підприємці, компанії яких лишилися на тимчасово окупованих територіях – мова йде про Крим, Луганську, Донецьку, частини Харківської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської областей.

Також до початку жовтня від плати за використання нежитлових державних і комунальних приміщень звільняються приватні особи і компанії, бізнес яких знаходиться в зоні проведення активних бойових дій. Це стосується Чернігівської, Харківської, Сумської, Запорізької, Миколаївської, Київської обл. і м. Києва. У всіх інших місцях вартість оренди майна у військовий час на електронних торгах Прозоро.Сейл знижено на 50%. Для орендарів цілих комплексів розмір знижки складає 25%.

Електронні торги під час воєнного стану на платформі sale.ueex.com.ua

З початку війни в електронній системі Prozorro.Sale відбулося близько 1 700 прозорих аукціонів, завдяки яким бюджети різних рівнів поповнилися на 156 млн. грн. Ще більше 1 300 торгів перебувають на стадії укладання договорів – їх загальна вартість оцінюється у 1,6 млрд. грн.

Також ДП «Прозорро.Продажі» скоротило термін подачі пропозицій на електронних торгах з оренди майна у військовий час – до 48 годин. Плюс три дні надається на підписання угоди з переможцем. Більше інформації ви отримаєте у персонального консультанта. Підпишіться на щоденну E-mail-розсилку і спеціальний Telegram-бот акредитованої платформи Української енергетичної біржі, беріть участь в аукціонах і перемагайте!