logo-prozorro акредитований майданчик

ФДМУ проводить приватизацію об'єктів в Prozorro.Sale

У березні 2018 року набрав чинності Закон України, згідно з яким мала приватизація проходить за допомогою системи електронних торгів Prozorro.Sale. Сюди входить державна комунальна власність, вартість якої не перевищує 250 000 000 гривен. На електронному аукціоні вже виставлено ФДМУ і місцевими органами влади кілька сотень лотів для малої приватизації.
Щоб ознайомитися з усіма пропозиціями, досить зайти на офіційний майданчик Prozorro.Sale, наприклад, sale.ueex.com.ua. Власниками об'єктів можуть стати фізичні та юридичні особи.

Об'єкти ФДМУ на сайті Прозорро.Продажі

Фонд держмайна, а також місцева влада додають в базу електронного аукціону:
  • єдині майнові комплекси;
  • окремі будівлі;
  • нежилі приміщення;
  • склади, гаражі, майстерні;
  • акції компаній;
  • заводи, цехи.
А також інші об'єкти, що належать державі або знаходяться на балансі місцевих органів влади.
Фондом держмайна України регулярно додаються на сайт Prozorro.Sale нові лоти за привабливою ціною. Можна придбати будь-який об'єкт малої приватизації, беручи участь в електронних торгах через акредитовані майданчики, наприклад, «Українська енергетична біржа».

Особливості електронного аукціону з приватизації ФДМУ

Приватизація майна, яке виставляється на продаж Фондом держмайна України, можна в кілька кроків:
  1. Зареєструватися на офіційному майданчику і отримати доступ до «Особистого кабінету».
  2. Вибрати відповідний лот з розділу «Об'єкти малої приватизації».
  3. Ознайомитися з докладним описом лота.
  4. Можна поставити запитання замовнику в електронній торговій системі або по телефону.
  5. Сплатити реєстраційний і гарантійний внески для отримання статусу учасника.
  6. У призначений час торгів мати доступ до мережі Інтернет.
В ході електронного аукціону учасники можуть поетапно збільшувати свої цінові пропозиції. Торги тривають 3 раунди. Система автоматично визначає переможця з усіх учасників. В кінці потрібно буде підписати протокол торгів, укласти договір і підписати акт прийому-передачі власності.
Завдяки Prozorro.Sale, у всіх учасників однакові можливості стати переможцем і придбати об'єкти малої приватизації. У замовника немає даних, хто саме бере участь в торгах, до кінця аукціону відомі тільки ставки.
На акредитованому майданчику sale.ueex.com.ua регулярно публікуються нові лоти від Фонду держмайна Києва або іншого регіонального відділення, виконавчих комітетів з усієї України. Не знаєте, як подати заявку на участь в аукціоні? Наші менеджери детально проконсультують користувачів з усіх питань, що стосуються малої приватизації за допомогою онлайн-торгів. Підписуйтесь на нашу email-розсилку і безкоштовно отримуйте повідомлення про всі нові лоти ФДМУ на сайті.