logo-prozorro акредитований майданчик

Продаж та купівля землі в Україні – як долучитися до торгів

Сьогодні процесом купівлі-продажу землі цікавиться ледь не кожен українець. Така популярність земельних торгів пов’язана з відкриттям ринку с/г угідь та проведенням їх на прозорих електронних аукціонах. Підприємців насамперед цікавить вартість ділянок та чесні умови їх придбання. Саме в цьому і допомагає система Прозорро.Продажі. Онлайн-торги землею проходять на майданчиках на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа».

Договір купівлі-продажу землі – як укладати через Prozorro.Sale

Починаючи з 2020 року, влада активно проводить реформування земельних відносин та формує повноцінний ринок землі. У зв’язку з цим Верховна Рада ухвалила низку важливих нормативно-правових актів, серед яких Закон № 1444 та постанова Кабміну № 1013. Саме вони визначають ДП «Прозорро.Продажі» як адміністратора земельних торгів. Метою таких нововведень є формування чесних відносин на ринку розвиток української агросектору та економіки в цілому.

Поки що ціна землі в Україні, зокрема аграрних угідь, є найменшою серед країн Європи. Це пов’язано з тим, що ринок офіційно відкрився лише в липні 2021 року. Однак, за оцінками експертів, в майбутньому вартість ділянок значно зросте до показників європейського рівня. Але для таких результатів до купівлі-продажу землі потрібно допустити іноземних гравців. При оцінці ділянок враховується регіон їхнього розташування, площа, якість ґрунту та інші параметри. 

Інвестори насамперед цікавляться землею сільськогосподарського призначення або під будівництво (громадське чи житлове). Однак на аукціонах системи Прозорро.Продажі ви можете також знайти ділянки водного, рекреаційного, природно-заповідного фонду, промислові, транспортні та інші угіддя. 

Для участі в торгах вам потрібно пройти реєстрацію на одному з майданчиків, які мають відповідний рівень акредитації, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». Далі ви зможете не тільки переглядати ділянки для оренди чи купівлі, а й подавати заявку на участь в аукціоні та отримати вигідний лот.

Процедури продажу та купівлі землі в Україні проходять на майданчику ТОВ УЕБ

Можливістю купівлі-продажу землі через систему Prozorro.Sale уже користується чимало осіб, адже вони хочуть реалізувати чи придбати майно максимально вигідно для себе та без корупційних махінацій. Землевласники реалізують паї через офіційні майданчики. Щоб придбати якийсь із доступних лотів, вам також потрібно зареєструватися на одному з них. 

Усі майданчики під’єднані до Центральної бази даних Прозорро.Продажі, а інформація в них відображається дзеркально. Тому вам достатньо обрати один, наприклад, sale.ueex.com.ua. Ми гарантуємо вам якісний сервіс та повний супровід кваліфікованих менеджерів. Для допомоги звертайтеся на гарячу лінію за телефоном (044) 337-77-65. 

Скористайтеся зручними ботами у Телеграм і Вайбер для налаштування сповіщень про появу аукціонів з продажу землі. А також не забувайте долучатися до сторінки ТОВ УЕБ у Facebook.