logo-prozorro акредитований майданчик

Купівля землі через аукціон – яким чином вона проходитиме

Купівля землі на аукціоні – це вже не перспектива розвитку агросектору України, а сучасні реалії. Продаж аграрних угідь стартує уже за кілька тижнів. Відбуватимуться вони через електронну систему Прозорро.Продажі. Тож якщо ви бажаєте долучитися до числа учасників земельних торгів, реєструйтеся на одному з акредитованих майданчиків, наприклад, на ТОВ «Українська енергетична біржа».

 Купівля землі на аукціоні стане доступною вже за кілька тижнів

Сучасний електронний формат для купівлі землі через аукціон скоро стане доступним для всіх українців. Така модернізація ринку дасть потужний поштовх для всього аграрного сектору. Знаковим зрушенням стало те, що землевласники можуть проводити із своїми паями різні комерційні операції: продавати на відкритих онлайн-торгах, здавати ділянки в оренду, використовувати їх як заставне майно під час оформлення кредиту.

Опитування, які були проведені напередодні офіційного відкриття ринку землі, показують, що переважна більшість громадян не підтримує реформи щодо продажу аграрних угідь, а 22% респондентів зовсім не чули про відміну мораторію. Така ситуація склалася зокрема через недостатню інформованість та формування недовіри у населення до українського законодавства. 

Однак насамперед варто врахувати позитивні наслідки для державної економіки від земельної реформи. Відбудуться вони завдяки електронній системі Прозорро.Продажі. Державне і комунальне майно виставляється на публічні онлайн-аукціони і швидко знаходить своїх власників. А завдяки чесним незаангажованим торгам блокується корупція та тіньові схеми.

Система Prozorro.Sale уже майже 5 років вибудовує справедливі умови для продажу різноманітних активів. За цей час пройшло 378 тисяч публічних аукціонів, у яких взяли участь 35 тисяч осіб. А загальний дохід перетнув позначку 40 млрд. грн.

 Купівля землі через аукціон у системі Прозорро.Продажі

Купівля землі через аукціон проводиться в електронному форматі по всіх регіонах України. Така процедура дозволяє збільшити рівень конкуренції, а отже, і початкову вартість лота (іноді у декілька разів). Землевласники, працюючи через систему Прозорро.Продажі, можуть розраховувати на дійсно справедливу ринкову ціну.

Через відсутність зручної і зрозумілої процедури багато звичайних торгів (з-під молотка) не відбуваються. Натомість онлайн-аукціони на офіційних майданчиках, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа», усувають цю проблему. Сторонні особи не впливають на процес торгів, і він є чітко регламентованим.

Долучайтеся і ви до чесного ринку землі за допомогою майданчика sale.ueex.com.ua. Налаштовуйте електронну розсилку та дізнавайтеся про появу нових лотів з державним і комунальним майном за вибраними категоріями. А також використовуйте зручні Viber- і Telegram-боти. Переглядайте сторінку ТОВ УЕБ у Facebook, щоб бути в курсі всіх новин. 

Робіть ставки на прибуткові лоти та перемагайте в аукціонах з продажу с/г землі разом з нами!