logo-prozorro акредитований майданчик

Викуп землі сільгосппризначення для ведення фермерського господарства

Зміни у земельному законодавстві забезпечили українцям можливість купівлі землі на вигідних і прозорих умовах. Використовуючи електронну систему Прозорро.Продажі, це можна зробити без хабарів чи «корисних» знайомств. 

На її електронних майданчиках, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа» ви знайдете десятки лотів із ділянками різноманітного цільового призначення в різних регіонах України. Чіткий та зрозумілий процес публічних торгів, відсутність тіньових схем – ось що приваблює користувачів Prozorro.Sale.

 Купівля землі в Україні – прозорі умови реалізації ділянок

Земельна реформа, яка стартувала у 2020 році і триває й досі, передбачає можливість продажу приватних земельних паїв через електронну систему Прозорро.Продажі. Завдяки цьому ви позбавляєтесь зайвих бюрократичних процедур та прихованих платежів. На публічних електронних аукціонах доступна купівля земель сільгосппризначення або для зведення житлової чи комерційної нерухомості. Тобто ви можете придбати за прозорою процедурою не тільки ділянку для фермерської діяльності, а й під бізнес у містах.

Якщо йдеться про аграрні угіддя, то охочі їх купити мають враховувати, що така опція поки що доступна лише для фізичних осіб і не більше 100 гектар на одного. Для представників приватного бізнесу ринок землі відкриється із 2024 року. Одна компанія, яка належить українцям, зможе купити до 10 000 га. 

Державні та комунальні сільськогосподарські землі, яких налічується близько 10 млн га можна лише орендувати. А приватні паї вже активно продаються, зокрема на аукціонах системи Prozorro.Sale. Несільськогосподарські ділянки різних форм власності можна придбати на офіційних майданчиках на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» уже зараз.

Купівля земель сільгосппризначення на майданчику ТОВ УЕБ

Першочергове право на викуп землі с/г призначення, яка належить приватним особам, мають чинні орендарі. Тобто фермери, які наразі працюють на ділянці, можуть придбати її. Це матиме такі плюси: землевласник отримає гідну плату за своє майно, а угіддями будуть розпоряджатися більш ефективно, адже вони перейдуть у власність аграрія.

Укладати земельні угоди на чесних умовах допомагають електронні майданчики системи Прозорро.Продажі. Одним із них є ТОВ «Українська енергетична біржа», на якому ви знайдете усі діючі аукціони з реалізації державних, комунальних і приватних активів. 

Фахівці майданчика sale.ueex.com.ua готові надати вам весь спектр технічних і юридичних послуг, допомогти в підготовці до торгів та розробити переможну стратегію участі в них. Звернутися до консультантів ТОВ УЕБ можна за телефоном (044) 337-77-65. Швидкий пошук потрібного лота можна здійснити завдяки зрозумілому інтерфейсу, а використовуючи Вайбер і Телеграм-боти по землі ви не пропустите нові аукціони в потрібному регіоні.

Не забувайте про корисну інформацію на офіційній сторінці ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook та на нашому YouTube-каналі.