logo-prozorro акредитований майданчик

Землю в Харківській області купити можна на спеціальних е-майданчиках

Сьогодні Інтернет рясніє оголошеннями “Куплю землю сільгосппризначення в Харківській області та інших регіонах України”. З моменту відкриття ринку, на якому продаються приватні паї, минуло вже 8 місяців. Хоча багато хто досі сповна не володіє інформацією про торги ділянками та не розуміє механізмів їх проведення.

Реалізація аграрних угідь відбувається в електронному форматі і за публічним принципом. Для цього використовується онлайн-система Прозорро.Продажі разом з її акредитованими майданчиками. Одним із них є ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Куплю землю сільгосппризначення в Харківській області через Прозорро.Продажі

Завдяки тому, що було скасовано мораторій на торги землею сільськогосподарського призначення, відкрився новий ринок, на якому має відбуватися обіг угідь. Це подія спричинила неабиякий резонанс серед українців. Тема заборони продажу землі була засобом піару для багатьох можновладців, які маніпулювали власниками паїв. Останні не до кінця розуміли важливість обігу ділянок.

Чинна влада змінила настрої в суспільстві і змогла донести інформацію про необхідність відкриття земельного ринку на прикладі європейських країн-партнерів. Які проблеми вітчизняної економіки зможе розв’язати наявність вільного обігу аграрних угідь?

  1. Легальність продажу паїв та вихід їх із тіні.
  2. Отримання відсотків до бюджету країни від кожної угоди з реалізації ділянки.
  3. Власники землі нарешті мають змогу продати її за справедливою ціною.
  4. Фермери, які орендують ділянки, зможуть їх привласнити і вести свою діяльність ефективніше.

Нормативно-правова база, яка регулює новий ринок, формувалася майже два роки. Вона зачіпає всі нюанси земельної реформи. Наприклад, монополізації ринку вдасться уникнути завдяки введенню обмежень: до 2024 року лише фізичні особи беруть участь у торгах та можуть привласнювати не більше 100 га. 

Також інструментом для реалізації цінного ресурсу було обрано систему Прозорро.Продажі, що унеможливлює незаконні схеми. Отже, купити землю в Харківській області чи іншому регіоні ви можете на акредитованих майданчиках на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”.

 Купити землю в Харківській області на онлайн-аукціоні

Торги, на яких можна за справедливою ціною і умовами купити землю сільгосппризначення в Харківській області та інших регіонах, були основною вимогою українців до влади. Прозорий обіг ділянок забезпечують публічні електронні аукціони в системі Прозорро.Продажі. Відбуваються вони зокрема на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”. 

Для того, щоб стати їх учасником, вам потрібно зареєструватися на sale.ueex.com.ua, обрати лот та надати потрібні документи. А далі уже проходить сам процес торгів, на якому за результатами ставок автоматично визначається переможець.

Користуйтеся спеціальними ботами від ТОВ УЕБ у Вайбер і Телеграм, щоб отримувати сповіщення про нові земельні аукціони. А також не забувайте долучатися до нашої сторінки у Facebook.