logo-prozorro акредитований майданчик

Куплю пай землі через систему Прозорро.Продажі

Україна належить до групи індустріально-аграрних держав, де сільське господарство відіграє важливу роль. Проте протягом останніх тридцяти років розвиток аграрної сфери в нашій країні штучно сповільнився через дію мораторію. Однак нинішня влада все ж пішла на досить непопулярний крок та прийняла рішення про відкриття ринку сільськогосподарських угідь. Відтепер майже кожен охочий може купити пай землі в Україні офіційно в електронному форматі через акредитовані майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Купити пай землі - як правильно вибрати ділянку та не переплатити

Мораторій на сільськогосподарські угіддя - це заборона на продаж та відчуження аграрних ділянок, що діяв у нашій державі протягом останніх тридцяти років. Весь цей час недобросовісні чиновники поширювали недостовірну інформацію, спекулюючи гаслом “земля - власність народу”. І землевласники, які десятиліттями перебували під впливом таких критичних думок, підтримували їх.

Саме тут і був найбільший парадокс - пайовики, які не мали права продажу своєї власності, вимушені були здавати землю в оренду за копійки. І при цьому землевласники не бажали змін, адже були впевнені, що одразу ж після відкриття ринку найкращі ділянки дістануться найбільшим агропідприємствам та іноземним інвесторам, які зможуть запропонувати за угіддя вищу ціну, ніж місцеві бізнесмени.

Попри те, що більша частина українців не підтримувала ідею влади про скасування мораторію на сільськогосподарську землю, відповідне рішення все ж було прийнято. Закон “Про обіг с/г угідь” - саме цей документ відтепер регулює відносини на вищезгаданому ринку.

Згідно з ним, ринок аграрних ділянок в Україні поки що діє з деякими обмеженнями. Сьогодні купити пай землі можуть тільки фізичні особи, з лімітом у 100 га. А от приватні компанії отримають таке право лише на початку 2024 року. При чому до юридичних осіб вимоги жорсткіші: вони мають бути створені та зареєстровані в Україні, їх кінцевими бенефіціарами обов’язково є громадяни нашої держави. Однак для них значно вищим буде і ліміт - 10 000 га.

Одним із пунктів вищезгаданого закону також визначається адміністратор земельних торгів - ДП “Прозорро.Продажі”. Такий вибір є не випадковим, адже система Prozorro.Sale з 2016 року функціонує у сфері реалізації різного майна: нерухомості, транспорту, об’єктів спиртової галузі тощо. Зареєструйтеся на платформі sale.ueex.com.ua, щоб отримати доступ до торгів.

Купити пай землі в Україні через майданчик ТОВ “Українська енергетична біржа”

Сьогодні вигідно купити пай землі в Україні можна на майданчиках Прозорро.Продажі. При чому для купівлі доступні не тільки сільськогосподарські угіддя, а й ділянки під забудову, водного фонду, рекреаційного, промислового та іншого призначення.

Укласти земельну угоду за справедливими умовами ви можете на майданчиках Прозорро.Продажі. Ми рекомендуємо обрати платформу ТОВ “Українська енергетична біржа”, яка має величезний досвід у сфері реалізації різного майна: нерухомості, транспорту тощо.

Наш майданчик має низку переваг, однією із яких є якісна юридична та технічна підтримка наших фахівців. Для консультації зателефонуйте за номером (044) 337-77-65. Завдяки зручності інтерфейсу майданчика sale.ueex.com.ua можна швидко знаходити потрібний лот, а після підключення наших земельних ботів у Viber і Telegram ви будете отримувати миттєві сповіщення про появу нових ділянок.

Також не забувайте про офіційну сторінку УЕБ у Facebook, де ми публікуємо багато корисної інформації про майбутні торги.