logo-prozorro акредитований майданчик

Як вигідно купити землю під сільське господарство в Україні

Протягом останніх двох років чинна влада активно працювала над реформуванням ринку землі. Ще у березні 2020 року було ухвалено Закон №552-IX, який чітко встановлює особливості вільного обігу аграрних угідь.

Згідно з вищезгаданим нормативно-правовим документом, купити сільгосп землю сьогодні можна на акредитованих майданчиках електронної системи Прозорро.Продажі. Однією із найнадійніших платформ є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Переглянути повний перелік лотів з аграрними угіддями ви зможете на майданчику sale.ueex.com.ua.

Купити сільгосп землю на офіційних онлайн-торгах

Дискусії щодо продовження мораторію на обіг сільськогосподарських земель в Україні точилися протягом усього часу з моменту здобуття нашою державою незалежності. Було висловлено безліч різних думок та точок зору, однак зрозуміло одне - формування потужної економіки неможливе без функціонування справедливого ринку угідь, зокрема аграрних.

Протягом останніх кількох років влада активно працювала над розробкою нормативно-правової та технічної бази, яка б дозволила створити всі необхідні умови для справедливого обігу сільськогосподарської землі. Фундаментальним документом, який кардинально змінив відносини на відповідному ринку, є Закон №552-IX. Згідно з ним, з 01 липня 2021 року в Україні офіційно скасовано дію мораторію на обіг с/г угідь. Це означає, що вже зараз ви можете продати або купити сільгосп землі на відкритих електронних торгах майданчика ТОВ “Українська енергетична біржа”.

До категорії “аграрні угіддя” в Україні належать ділянки, які використовуються для одержання с/г продукції, розміщення виробничої інфраструктури або здійснення різноманітної дослідної роботи.

Купити землю під сільське господарство сьогодні можуть не всі. Поки що право участі в торгах аграрними угіддями є тільки у фізичних осіб. Юридичні особи зможуть вільно купити с/г ділянки лише з 01 січня 2024 року.

При чому зараз для купівлі доступні тільки приватні сільськогосподарські землі. Комунальні та державні аграрні угіддя не підлягають продажу, однак їх можна орендувати.

Купити землю під сільське господарство в Україні можна на майданчику ТОВ УЕБ

Після реєстрації на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа” ви станете повноцінним учасником ринку землі. Реалізація угідь на вищезгаданій платформі відбувається за зручною процедурою, адже за ходом аукціону може спостерігати кожен охочий.

Нагадуємо, що на торгах ТОВ УЕБ ви можете не тільки купити сільгосп землю, а й стати власником ділянки під забудову тощо. Окрім продажу на майданчику sale.ueex.com.ua доступна величезна кількість лотів з орендою угідь.

Як не пропустити найцікавіші торги угіддями? Достатньо правильно налаштувати спеціальні земельні боти у Viber і Telegram. Також долучайтеся до офіційної сторінки біржі в Facebook, де ви знайдете безліч новин щодо торгів різними активами.