logo-prozorro акредитований майданчик

Під Києвом можна купити ділянку землі на електронних торгах

Одним з найактуальніших питань з моменту ухвалення Закону № 2178-10 для українських підприємців є «як купити землю під Києвом або в інших населених пунктах?». Через мораторій, який тривав не один десяток років, у них не було такої можливості. Натомість українські чорноземи знецінювалися, а землевласники не могли реалізувати свої паї легально.

Від початку роботи ринку землі у вітчизняних експертів уже є оптимістичні прогнози щодо його ефективності для українського агросектору та економіки в цілому. Але вони справдяться лише у разі проведення прозорих та конкурентних торгів с/г ділянками. Для цього слід використовувати електронну систему Прозорро.Продажі.

Землю під Києвом купити можна на електронному аукціоні

Беззаперечно значна кількість українців чекали на відкриття земельного ринку. Майже 28 млн га земель перебувають у власності приватних осіб, які ніяк не могли розпорядитися своїм майном, лише залишити у спадок. А фермери працювали на чужих ділянках, тому не вкладали в них свої кошти. Натомість функціонування повноцінного ринку створить прецедент для ефективного управління агросектором та розвитку цього напряму економіки. Це новий етап роботи у цій сфері для України, однак більшість країн уже давно працюють за таким принципом і мають позитивні результати. Нові інвестиції відкривають нові горизонти для українського аграрного сектору.

Ціна на земельні ділянки поки що є недостатньо високою порівняно з іншими державами Європи, але експерти прогнозують її скоре зростання мінімум удвічі. Вона залежить від регіону, якості ґрунту, площі та логістичних умов. Щоб купити ділянку землі під Києвом, вам потрібно буде викласти більшу суму, ніж в інших населених пунктах. Це пов’язано із престижністю регіону.

Стати учасником публічних аукціонів з продажу землі в системі Прозорро.Продажі можна, зареєструвавшись на одному з її офіційних майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». Після цього ви зможете пропонувати свою ціну на торгах прямо з персонального комп’ютера чи смартфона.

Як купити ділянку землі під Києвом через майданчик ТОВ УЕБ

Чинні нормативно-правові акти дозволяють лише продаж приватних паїв. Державні та комунальні ділянки сільськогосподарського призначення можна лише взяти в оренду. Реалізація землі відбувається через систему електронних торгів Prozorro.Sale. І продавці, і покупці мають пройти реєстрацію на одному з акредитованих майданчиків, наприклад, sale.ueex.com.ua. 

Такий дворівневий підхід для реалізації цінних активів дозволяє робити це чесно, прозоро і за конкурентною ціною. Купити землю під Києвом чи в будь-якому іншому регіоні на публічних онлайн-аукціонах можуть усі охочі. Кваліфіковані менеджери ТОВ УЕБ допоможуть вам підібрати лот та завантажити потрібні документи для участі в торгах.

Скористайтеся нашими спеціальними земельними ботами в Телеграм і Вайбер для швидкого пошуку та отримання сповіщень про появу нових торгів у конкретній області.