logo-prozorro акредитований майданчик

Ділянку землі у Дніпрі купити можна на е-майданчику

Восени 2021 року представники влади прийняли постанову №1013, згідно з якою купити землю в Дніпрі та інших населених пунктах відтепер можна онлайн в системі Прозорро.Продажі. Для участі в торгах з реалізації угідь достатньо зареєструватися на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Купити землю в м. Дніпро на аукціонах системи Prozorro.Sale

З моменту здобуття Україною незалежності сфера продажу землі, зокрема й у Дніпрі, була однією із найпроблемніших в економіці нашої держави. І якщо з приватними ділянками все більш-менш прозоро, то реалізація угідь державної та комунальної власності завжди супроводжувалася використанням різних махінацій.

Річ у тому, що Дніпро - це четверте за чисельністю населення місто в Україні, в якому земля завжди коштувала дорого. Однак система закритих торгів, що функціонувала раніше, розв’язувала руки недобросовісним чиновникам, які використовували недосконалість законодавства та продавали найкращі угіддя за заниженими цінами потрібним людям.

Безумовно від таких дій корупціонерів страждала в першу чергу держава, адже бюджет недоотримував мільярди гривень. Проте у 2020 році влада почала приймати відповідні рішення, щоб покласти дерибану у сфері реалізації угідь кінець.

Згідно з оновленим законодавством, для продажу та купівлі землі в Дніпрі чи інших містах України використовується сучасний електронний модуль Прозорро.Продажі. Влада пішла на такий крок, адже система Prozorro.Sale вже неодноразово доводила свою ефективність у сфері реалізації різного майна.

Більшість землевласників дуже негативно зустріли рішення про відкриття ринку угідь. Однак фахівці профільних міністерств вкотре наголошують, що вільний обіг ділянок різного цільового призначення дасть поштовх для розвитку представникам малого та середнього бізнесу, які відтепер зможуть купити землю в Дніпрі чи інших містах України офіційно та без ризику.

Також варто наголосити, що відповідний ринок є величезним - сьогодні потенційні інвестори мають доступ до десятків мільйонів гектар угідь. Відтепер отримати їх у власність можна досить просто - достатньо зареєструватися на будь-якому з офіційних майданчиків системи Прозорро.Продажі, наприклад ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Як купити землю в м. Дніпро через майданчик ТОВ “Українська енергетична біржа”

Сьогодні для пошуку цікавого вам угіддя більше не потрібно витрачати свій дорогоцінний час. Усі аукціони, на яких можна купити ділянку землі в Дніпрі, Києві, Харкові, Одесі чи іншому місті, знаходяться в системі Прозорро.Продажі, а відповідно й на всіх її офіційних майданчиках на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Щоб взяти участь у торгах, потрібно виконати декілька нескладних дій:

  • пройти реєстрацію на sale.ueex.com.ua;
  • обрати найцікавіший лот та подати заявку на участь в аукціоні;
  • сплатити реєстраційний та гарантійний внески;
  • надати всі необхідні документи;
  • зробити ставку.

Далі система автоматично обирає переможця, що унеможливлює втручання в результати аукціону будь-яких сторонніх осіб.

Для більш швидкого реагування на появу нових лотів з угіддями ми рекомендуємо налаштувати наші спеціальні земельні боти в Telegram та Viber, а також долучитися до нашої сторінки у Facebook.