logo-prozorro акредитований майданчик

Як в Івано-Франківську купити землю, не виходячи з дому

Ще минулого року в Україні стартував ринок продажу землі. Це стосується насамперед аграрних угідь. Українські землевласники одержали можливість вільно продавати своє майно. Для ділянок іншого цільового призначення державної і комунальної власності було запроваджено нову прозору процедуру торгів. Аукціони, на яких можна купити землю в Івано-Франківську чи будь-якому іншому місті, проходять на майданчиках системи Прозорро.Продажі

Зручний електронний формат надає можливість придбати ділянку, не полишаючи свого місцезнаходження. Для цього вам потрібна лише реєстрація в системі через один з офіційних майданчиків, наприклад ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Землю в Івано-Франківську купити вигідно, використовуючи Прозорро.Продажі

Для потенційного інвестора дуже важливим є вибір найвигіднішої ділянки для розвитку бізнесу. Перед тим, як купити землю в Івано-Франківську чи іншому населеному пункті, детально зважте всі плюси і мінуси в характеристиці об’єкта, які впливають на його вартість:

  • де знаходиться ділянка (чим ближче до центру міста, тим більша ціна);
  • яке її цільове призначення (ділянки для ведення в бізнесу в містах коштуватимуть дорожче, ніж сільськогосподарські угіддя);
  • наскільки велика площа угідь;
  • чи є поблизу транспортні комунікації.

Також варто оцінити потенційні капіталовкладення та ймовірний прибуток від ведення підприємницької діяльності.

Відбуваються торги землею, як уже було сказано, в електронному форматі через систему Prozorro.Sale. На таких аукціонах найбільшою популярністю користуються оренда ділянок державної і комунальної власності, а також продаж приватних паїв. Постійні запити на останні пояснюються великою часткою земель сільськогосподарського призначення в загальному земельному фонді - близько 70%.

Купити землю в Івано-Франківську через майданчик ТОВ УЕБ

Система Прозорро.Продажі є дворівневою. Це означає, що вона виконує функції бази даних, а за зв’язок продавця і покупця відповідають спеціальні майданчики. Одним із останніх є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Зареєструвавшись на ньому, ви зможете буквально у кілька кліків купити землю в Івано-Франківську або іншому місті України.

Після вибору лота за допомогою спеціальних фільтрів на sale.ueex.com.ua вам потрібно подати заявку на участь в аукціоні та сплатити реєстраційний і гарантій внески. А далі лише участь у торгах, де переможець визначається автоматично, відповідно до ставок.

Публічність земельних аукціонів забезпечується тим, що за ними в реальному часі можуть спостерігати не лише контролюючі органи, а й звичайні українці. А також всі дані про торги назавжди зберігаються в архіві Прозорро.Продажі і перебувають у вільному доступі.

Підключайте спеціальні боти у Вайбер і Телеграм для пошуку ділянок у конкретному регіоні України. Для зв’язку з менеджерами ТОВ УЕБ використовуйте телефон гарячої лінії (044) 337-77-65. Більше інформації про аукціони на нашій сторінці у Facebook.