logo-prozorro акредитований майданчик

Надання спецдозволу на користування надрами у військовий час на Прозоро.Сейл

На Прозоро.Продажі надання спецдозволів на користування надрами у військовий період відбувається у звичному режимі. Виключення становить продовження дії раніше укладених договорів, що за даних умов відбувається автоматично. Також отримати право на ведення господарської діяльності можна на підставі однойменної декларації – у ряді випадків під час воєнного стану ліцензія або спеціальний дозвіл не потрібен.

Надання спецдозволів на користування надрами у військовий період на Prozorro.Sale

За словами Руслана Стрільця, Міністра захисту довкілля і природних ресурсів, під час дії воєнного періоду держава має спростити доступ до покладів корисних копалин, а також забезпечити контроль за їх експлуатацією. Зокрема це стосується територій, де були або зараз відбуваються активні бойові дії, адже це викликає зловживання та самовільне використання державних родовищ. Так, певні дерегуляційні зміни у профільних нормативно-правових актах дозволять пришвидшити надання спецдозволів на користування надрами у військовий період.

В електронній системі Прозорро.Продажі відповідні аукціони проводяться у звичайному режимі. На сьогоднішній день тут можна безперешкодно придбати спеціальні дозволи для ведення наступної діяльності:

  • геологічне дослідження нафтогазових родовищ для подальшого видобутку газу, нафти, будівництва і використання спеціалізованих споруджень і приміщень, наприклад, підземних сховищ, резервуарів для стічних вод і промислових відходів;
  • вивчення, розробка родовищ корисних копалин, що мають загальнодержавне значення, їх видобуток, зведення підземних споруд для їх зберігання, захоронення небезпечних відходів, будівництво геологічних об’єктів, що відіграють важливу культурну, наукову або рекреаційну роль (природні заповідники, заказники, дослідницькі полігони);
  • дослідження бурштинових надр і подальший видобуток бурштину;
  • вивчення, розробка і видобуток корисних копалин, що мають стратегічне значення для економіки і обороноздатності нашої країни.

Купівля спецдозволів на користування надрами у військовий період

на майданчику ТОВ «УЕБ»

Навіть під час війни фахівці електронного майданчика ТОВ «Українська енергетична біржа» докладають максимум зусиль для підтримки вітчизняної економіки. Усі три місяці аукціони з надання спецдозволів на користування надрами у військовий період проводилися без жодних затримок. Ви можете зареєструватися на платформі sale.ueex.com.ua у будь-який зручний час.

Лише від початку війни на Прозорро.Продажі було оголошено близько 1 700 прозорих торгів, завдяки чому загальний і місцевий бюджети вдалося поповнити більше, ніж на 150 млн. грн. Загалом же на акредитованих майданчиках, зокрема ТОВ «Українська енергетична біржа», оголошено ще 1 300 аукціонів загальною вартістю 1,6 млрд. грн.

Просто зараз підпишіться на E-mail-розсилку платформи ТОВ «УЕБ» та зручний Telegram-бот – вчасно отримуйте інформацію про торги з надання спецдозволів на користування надрами у військовий період.