logo-prozorro акредитований майданчик

Як орендувати приміщення під час війни в Україні

Одним з обов’язкових атрибутів будь-якого бізнес-проекту є комерційна нерухомість, яка необхідна для розміщення виробничих потужностей (обладнання), продукції та персоналу. На сьогодні підприємці можуть постійно або тимчасово володіти різними нерухомими об’єктами.

Купівля та оренда приміщень під час воєнного стану не втрачають свою актуальність. Станом на початок травня 2022 року більшість компаній на території України відновили свою діяльність, ще частина - знаходяться в пошуку оптимального об’єкта з метою здійснення релокації. Саме тому ринок комерційної нерухомості оживає, відчуваючи ріст попиту та пропозиції.

Під час війни найвигіднішим та найбезпечнішим варіантом для оренди приміщення є торги в електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Взяти участь в онлайн-аукціонах ви зможете після проходження процедури акредитації на будь-якому з офіційних майданчиків Prozorro.Sale, наприклад, на ТОВ “Українська енергетична біржа”.

За якими умовами відбувається оренда приміщення під час воєнного стану

На сьогодні найпопулярнішим видом користування нежитловими приміщеннями є оренда. На це є кілька причин:

  1. Відносно невеликі капіталовкладення (вимірюється розміром щомісячної орендної плати).
  2. Величезна кількість пропозицій на відповідному сегменті ринку.
  3. Простота (у порівнянні з купівлею) документообороту.
  4. Можливість регулярної зміни об’єкта відповідно до вимог вашого бізнесу.

У воєнний час найкращим варіантом для оренди приміщення залишають електронні аукціони Prozorro.Sale. По-перше, на майданчиках Прозорро.Продажі на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” ви знайдете безліч вигідних пропозицій. По-друге, система Prozorro.Sale є повністю відкритою та автоматизованою, що унеможливлює будь-які сторонні втручання в аукціони. По-третє, підписуючи угоду за результатами торгів на Прозорро.Продажі ви можете бути впевнені в її безпечності.

На сьогодні на офіційному майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа” для оренди доступні об’єкти торгового, офісного, виробничого, готельного, складського та соціального призначення. Переглянути повний перелік приміщень можна за посиланням.

На період дії воєнного стану Кабмін змінив умови тимчасового використання комерційної нерухомості державної та комунальної власності. Серед основних змін:

  1. Пільгова ставка на перші шість місяців (лише 1 грн/кожен метр квадратний площ) для компаній, що орендують об’єкт для релокації.
  2. Повне звільнення від сплати за оренду користувачів в областях, де відсутній доступ до реєстрів Міністерства юстиції.
  3. В регіонах, де не відбувалися бойові дії, орендарі отримують знижку в 50-ти відсотковому розмірі на тимчасове використання приміщення.

Знайти найвигідніші варіанти для оренди приміщень під час воєнного стану можна на майданчиках Прозорро.Продажі

Вже сьогодні можна констатувати, що ринок комерційної нерухомості виходить з кризового стану, що спостерігався наприкінці лютого та протягом березня поточного року. Зростання попиту на нежитлові приміщення в першу чергу пов’язане з відновленням діяльності більшої частини компаній, які тимчасово припинили своє функціонування після вторгнення.

Орендувати приміщення під час війни представники бізнесу можуть через офіційні майданчики Прозорро.Продажі. Цей варіант є оптимальним, адже позбавляє орендарів будь-яких ризиків та дозволяє взяти об’єкт в тимчасове використання за оптимальною ціною.

Для участі в аукціонах з оренди приміщень на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа” достатньо акредитуватися на sale.ueex.com.ua. Наша служба підтримки постійно знаходиться на зв’язку з клієнтами, тому якщо у вас виникли труднощі з акредитацією, поданням документів чи іншими процедурами - зателефонуйте за номером (044) 337-77-65.

Отримувати оперативну інформацію про майбутні аукціони з оренди комерційної нерухомості ви зможете після налаштування Email-розсилки УЕБ та ботів у Telegram та Viber.