logo-prozorro акредитований майданчик

Як орендувати землю в Києві на е-торгах

Зараз оренда землі у м. Київ та інших містах України здійснюється через офіційні торги системи Прозорро.Продажі. Велику кількість лотів з державними, комунальними та приватними угіддями, які мають різне цільове призначення, ви можете знайти на акредитованих майданчиках Prozorro.Sale, зокрема на ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Оренда землі у м. Київ - як стати учасником прозорих торгів

Україна є індустріально-аграрною країною, а тому с/г відіграє важливу роль в економіці нашої держави. Однак протягом останніх 30 років розвиток вищезгаданої сфери народного господарства стримувався через відсутність прозорих механізмів реалізації угідь різного цільового призначення.

За вирішення цієї проблема взялася чинна влада. В період 2020-2021 років були прийняті важливі законопроекти, які покликані зробити обіг землі, зокрема її оренду, справедливим. Так, згідно з чинними нормативно-правовими документами, державні та комунальні угіддя здаються в тимчасове користування виключно через систему Прозорро.Продажі. Землі приватної форми власності виставляються на електронні аукціони з оренди за бажанням власника.

Основним документом, який засвідчує факт тимчасового користування ділянкою, є відповідний договір. Він містить наступні дані:

  • кадастровий номер, площа та конфігурація угіддя;
  • дата укладення та строк дії договору;
  • детальна інформація про орендну плату (її розмір, умови розрахунку тощо).

Пам’ятайте, що використовувати ділянку, яку ви взяли в тимчасове користування, можна виключно в межах її цільового призначення. Порушення цього правила є передумовою для розірвання договору оренди.

У чинному законодавстві також визначено максимальний строк тимчасового користування землею, який становить 50 років. Мінімальний термін оренди залежить виключно від цільового призначення ділянки. Наприклад, сільськогосподарські угіддя можна взяти в тимчасове використання не менш, як на 7 років.

Величезну кількість лотів з оренди землі у м. Київ або іншому місті України ви можете знайти на аукціонах системи Прозорро.Продажі. Торги на Prozorro.Sale проходять уже протягом понад 5 років. За цей період було проведено 426 тис. аукціонів, які сумарно принесли до держбюджету 58 млрд грн.

Особливості оренди землі у Києві через аукціони ТОВ “Українська енергетична біржа”

Як взяти участь у торгах з оренди землі в Києві або будь-якому іншому населеному пункті України? Для цього потрібно виконати кілька простих дій:

  • зареєструйтеся на акредитованому майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”;
  • з-поміж величезної кількості лотів оберіть той, який зацікавив вас найбільше;
  • подайте заявку на участь;
  • сплатіть реєстраційний та гарантійний внески;
  • надайте всю необхідну документацію;
  • зробіть свою цінову пропозицію.

Переможець торгів автоматично визначається системою за величиною ставки.

Однією із переваг майданчика ТОВ “Українська енергетична біржа” є зручність інтерфейсу, що значно полегшує процес участі в аукціоні. Не пропускати актуальні торги з оренди землі у м. Київ та інших регіонах України ви зможете після підключення спеціальних земельних ботів УЕБ у Viber і Telegram.