logo-prozorro акредитований майданчик

В Івано-Франківську оренда землі проходить через Прозорро.Продажі

Підприємці не так давно отримали право на оренду землі в Івано-Франківську та інших містах України і активно ним користуються. А завдяки справедливим відкритим торгам у системі Прозорро.Продажі вони впевнені в чесності укладеної угоди. Проходять земельні аукціони на електронних майданчиках, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа».

Орендуючи ділянки різного цільового призначення, ви можете розпочати свій бізнес чи розширити вже існуючу справу. Підприємці, які хочуть знайти найвигідніші об’єкти та дбають про свою репутацію, користуються системою Prozorro.Sale.

 У Івано-Франківську оренда землі різного призначення набирає обертів

Згідно з чинним законодавством, оренда землі визначається як платне володіння ділянкою. Укладається така угода між власником та орендарем на базі відповідного договору. Окрім терміну та особливостей оплати, у ньому прописується площа угідь, їх розташування, кадастровий номер, а також обмеження, які можуть бути накладені на особу у разі недотримання обговорених умов.

У чинних нормативно-правових актах, зокрема в Законі № 1444, зазначається, що тепер для оренди землі в Івано-Франківську та інших містах доступні не лише приватні, а й державні і комунальні ділянки. Цей процес здійснюється на електронних торгах системи Прозорро.Продажі. Долучитися до учасників аукціонів ви можете після реєстрації на одному з акредитованих майданчиків, наприклад, ТОВ УЕБ.

Чимало інвесторів уже активно користуються можливістю взяти в тимчасове користування с/г угіддя чи землі під забудову в містах. На аукціонах Prozorro.Sale ви знайдете не лише ці види ділянок, а й природно-заповідні, рекреаційні, галузей оборони, зв’язку, транспорту тощо. Право на їх оренду мають і фізичні, і юридичні особи.

Електронні земельні торги вирішують низку проблем, які роками переслідували агросектор України: 

  • використання ділянок стає більш ефективним, адже підприємці зацікавлені в отриманні прибутку від своєї діяльності; 
  • Держбюджет отримує регулярні надходження від цієї сфери економіки, які раніше блокувалися; 
  • реалізація землі відбувається без корупції завдяки прозорій процедурі аукціону.

Оренда землі в Івано-Франківську – як стати учасником онлайн-торгів

Однією з вимог до оновлення нормативно-правової бази щодо землі в Україні було формування справедливого та прозорого ринку. Для досягнення цієї мети влада обрала найсучасніший та найефективніший інструмент торгів – електронну систему Прозорро.Продажі. Саме на її майданчиках на зразок sale.ueex.com.ua взаємодіють учасники ринку. А оренда землі в Івано-Франківську та інших регіонах здійснюється через публічні онлайн-аукціони. У такий спосіб досягається повна відкритість процесу.

Фахівці електронного майданчика ТОВ «Українська енергетична біржа» пропонують вам скористатися спеціальними земельними ботами через месенджери Viber і Telegram, а також долучитися до нашої офіційної сторінки у Facebook.