logo-prozorro акредитований майданчик

 Землю у Харкові орендувати можна через е-майданчики

Зараз оренда землі у м. Харків та інших містах України є надзвичайно важливим сегментом для всіх учасників ринку угідь. З одного боку землевласники, які можуть здавати ділянки в тимчасове користування та отримувати пасивний дохід, з іншого - підприємці, котрі за досить невеликі кошти отримують наділ для ведення господарської діяльності.

Не залишається осторонь і держава, адже значна частина коштів до місцевих бюджетів надходить саме від оренди землі у Харкові та інших містах України. Прозорість ринку угідь стала можливою завдяки проведенню торгів ділянками різного цільового призначення через акредитовані майданчики електронної системи Прозорро.Продажі, зокрема ТОВ “Українська енергетична біржа”. Реєструйтеся на платформі sale.ueex.com.ua та беріть участь у справедливих земельних торгах.

Оренда землі у м. Харків - як вибрати найвигідніший варіант

Оновлений ринок угідь в Україні є величезним. Для потенційних покупців доступні державні, комунальні та приватні землі. Задля ефективного функціонування вищезгаданого ринку уряд прийняв низку нормативно-правових документів. Зокрема Закони № 1444 та № 552-IX, які визначають проведення аукціонів з оренди землі в електронному форматі. Згідно з постановою № 1013, адміністратором торгів угіддями є ДП “Прозорро.Продажі”.

Оренда землі у Харкові та містах України є найпоширенішою формою використання ділянок різного цільового призначення. І це логічно, адже тимчасове користування угіддям, у порівнянні з купівлею, має низку переваг:

  • невеликі фінансові витрати;
  • простіша процедура оформлення документів;
  • можливість зміни ділянки на більш продуктивну.

Оренда землі у Харкові або будь-якому іншому населеному пункті України передбачає укладення відповідного договору, який містить наступну інформацію:

  • фізичні характеристики об’єкта (площа, місце розташування та кадастровий номер);
  • строк укладення договору;
  • розмір та терміни виплати орендної плати;
  • санкції, що накладаються на орендаря у разі недотримання вищеназваних умов або нецільового використання ділянки;
  • дата укладення договору.

Важливим питанням також є встановлення розміру орендної плати, який залежить від наступних факторів: розташування ділянки, площа, продуктивність тощо. Однак у чинному законодавстві чітко зазначається, що оплата за тимчасове використання угіддя не може бути меншою за 3% від його загальної вартості.

Як стати учасником аукціону з оренди землі у Харкові на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”

Зараз на майданчиках системи Прозорро.Продажі, зокрема ТОВ “Українська енергетична біржа”, можна знайти найвигідніші пропозиції з оренди землі у Харкові або інших населених пунктах України. Використовуйте фільтри на платформі sale.ueex.com.ua, щоб значно спростити собі процес пошуку ділянки.

Пам’ятайте, що на майданчику ТОВ УЕБ є фахівці, які з радістю нададуть відповіді на всі ваші запитання та допоможуть взяти участь у торгах. Також рекомендуємо налаштувати наші земельні боти у Telegram та Viber - так ви можете зекономити час на пошук найвідповіднішої ділянки.