logo-prozorro акредитований майданчик

У Тернополі оренда землі відбувається на майданчику ТОВ УЕБ

Відповідно до нових законодавчих актів, підприємці отримали можливість оренди землі в Тернополі та інших регіонах. Державні, приватні та комунальні ділянки використовуються інвесторами для ведення власного бізнесу в різних сферах. 

Кращим варіантом для оформлення оренди є електронні аукціони на майданчиках Прозорро.Продажі. Для того, щоб запропонувати свою ціну за бажаний лот, реєструйтеся на sale.ueex.com.ua. Також у такий спосіб ви застрахуєте себе від корупційного фактору чи дискримінації.

Взяти в оренду в Тернополі землі різних форм власності

В українських містах, зокрема в Тернополі, оренда землі здійснюється на підставі відповідного Закону та постанови Кабміну № 1013. Усі охочі можуть взяти в тимчасове користування ділянки різного цільового призначення, найпопулярнішими серед яких є ведення сільського господарства та забудова. Останній варіант є найхарактернішим для міста. Деталі оренди зазначаються в договорі, що укладається за згодою сторін.

Відносини між учасниками ринку землі регулюються Цивільним та Земельним кодексами, а також галузевим правом. Більш ніж пів року тому влада розпорядилася проводити такі торги в електронній торговій системі Прозорро.Продажі, яка є повністю публічною, задля запобігання корупції.

Об’єктом онлайн-аукціонів з оренди землі виступають ділянки різних форм власності. Виставляти їх на торги можуть фізичні особи, приватні компанії, міські чи сільські ради, Фонд державного майна тощо. Вони ж можуть і орендувати угіддя.

Нещодавня постанова КМУ № 1013 визначила форму проведення земельних торгів – електронні аукціони на майданчиках Prozorro.Sale на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа». Така процедура дозволить усунути будь-які «договорняки» та незаконні схеми. Тепер вся інформація земельного ринку знаходиться у вільному доступі для громадян, і вони можуть у будь-який момент перевірити законність використання державних ресурсів. Також за ходом аукціону можуть слідкувати всі охочі, зокрема і контролюючі органи, та виявляти порушення.

 Оренда землі в Тернополі для ведення власного бізнесу

Сьогодні, щоб орендувати землю в Тернополі чи будь-де в Україні, потрібно лише подати заявку на участь у земельних торгах онлайн за умови, що ви є клієнтом одного з акредитованих майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». Далі для вас відкривається доступ до будь-який ділянок: сільськогосподарських, водного фонду, природно-заповідних, для житлової чи громадської забудови та ін. 

Через свій особистий кабінет на sale.ueex.com.ua ви подаєте цінову пропозицію, завантажуєте необхідні документи та проходите три раунди аукціону. Далі, якщо система Прозорро.Продажі визначила вас переможцем, ви підписуєте договір оренди з організатором.

ТОВ УЕБ є надійним партнером для всіх учасників земельного ринку. Пропонуємо вам скористатися нашими спеціальними ботами у Viber і Telegram для пошуку ділянок за всіма потрібними параметрами у конкретному регіоні.