logo-prozorro акредитований майданчик

Оренда землі в держави на майданчику ТОВ УЕБ

Орендувати землю в держави можна для різних цілей - ведення фермерської діяльності, будівництва, облаштування зони відпочинку або рекреації. Сьогодні у підприємці беруть ділянки в тимчасове користування на конкурентних та відкритих торгах, що стало можливим завдяки електронній системі Прозорро.Продажі. Щоб взяти участь в аукціонах з оренди землі в держави, зареєструйтеся на будь-якому акредитованому майданчику, наприклад на ТОВ “Українська енергетична біржа”.

За якими умовами можна орендувати землю в держави

Попри те, що минулого року в Україні було відкрито ринок з продажу угідь, тимчасове користування й досі залишається найпопулярнішою формою володіння ділянкою. І це не дивно, бо оренда землі має низку переваг, серед яких:

  • досить невеликі фінансові витрати;
  • легша процедура оформлення необхідних документів;
  • величезна кількість пропозицій на ринку.

Ще однією з відчутних переваг оренди є можливість зміни ділянки після закінчення дії відповідного договору. Це означає, що підприємець може взяти в тимчасове користування більш продуктивне угіддя для ефективнішого ведення своєї діяльності.

Щодо умов використання ділянки, то всі вони мають бути прописані та підтверджені відповідним договором оренди. У цьому документі зазначається: площа, місцеположення та цільове призначення, строк та вартість тимчасового користування, можливі санкції.

За останній рік ситуація на ринку угідь змінилася докорінно, адже ще 12 місяців тому оренда землі державної власності за прозорими умовами була неможливою. Цей процес супроводжувався використанням різних тіньових схем, через що бюджет недоотримував мільйони, а чесні учасники не мали можливості взяти ділянку в тимчасове користування на чесних торгах.

Однак нещодавно влада ухвалила низку рішень, які кардинально змінили відносин у сфері оренди землі. Сьогодні взяти ділянку в тимчасове користування можна досить просто - достатньо зареєструватися на одному із 40-ка акредитованих майданчиків системи Прозорро.Продажі, зокрема на ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Оренда землі державної власності на аукціонах Prozorro.Sale

Згідно з чинним законодавством, орендувати землю у держави можуть майже усі охочі. Для цього потрібно бути клієнтом одного з майданчиків Prozorro.Sale, наприклад ТОВ УЕБ, та мати всі необхідні документи. Також потрібне стабільне інтернет-з’єднання та наявність комп’ютера чи ноутбука, адже торги проходять у зручному електронному форматі, який має низку переваг - швидкість та абсолютна прозорість.

Попри простоту аукціонів, деякі учасники не можуть розібратися з процедурою їх проведення, або ж мають інші проблеми. У такому разі не панікуйте, адже наші фахівці, отримати консультацію від яких можна за номером (044) 337-77-65, допоможуть вам у розв’язанні будь-якого питання.

Крім цього, спеціалісти майданчика УЕБ створили спеціальні земельні боти в Telegram та Viber, завдяки яким відстежувати потрібні лоти стає надзвичайно просто. Також рекомендуємо долучитися до нашої офіційної сторінки у Facebook, щоб отримувати ще більше актуальних новин.