logo-prozorro акредитований майданчик

Новини про ринок землі в Україні на sale.ueex.com.ua

В останніх новинах про ринок землі в Україні говориться, що Президент Володимир Зеленський 28 квітня 2020 року підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення". Він передбачає певні реформи у нормативно-правовій базі купівлі-продажу аграрних угідь.

Детальніше про зміни та про те, у який спосіб буде реалізуватися земля сільгосппризначення, висвітлено нижче.

Новини про ринок землі в Україні - коли стартують зміни?

З 01 липня 2021 року фізичні особи (виключно громадяни України) можуть набувати права власності на земельні ділянки аграрного призначення площею до 100 га. Юридичні особи, власниками яких є українці, матимуть таку можливість з 01.01.2024 р.

Громадяни зможуть повноцінно реалізувати право на приватну власність на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, що дозволить значно розширити інвестиційні можливості у цій сфері.

Україна знаходиться серед світових лідерів експортерів сільгосппродукції, яка виробляється на родючих чорноземах. Після скасування мораторію їх можна буде не лише орендувати чи успадкувати, а й купити чи продати. Новий Закон буде актуальним для кожного шостого громадянина і дозволить їм на свій розсуд розпоряджатися земельними паями. 

Новини земельного ринку - аграрні угіддя на Прозоро.Продажі

Усі минулі роки під дією мораторію с/г землі здавали в оренду на 7-50 років. У результаті чого утворився тіньовий ринок – аграрні угіддя незаконно продавалися за чималі хабарі. Окрім того, орендна плата знецінювалася через відсутність конкурентних ринкових відносин. Це спровокувало шквал критики, зокрема з боку Європейського суду.

Реалізація сільгоспугідь може неабияк поповнити державний бюджет. Тому цей масштабний процес повинен відбуватися на прозорих умовах задля дотримання конституційних прав громадян України.

Для вирішення глобальної проблеми тотальної корумпованості при реалізації державного і комунального майна була створена електронна система Прозоро.Продажі, де проводяться онлайн-аукціони. На них можна купити чи взяти в оренду найрізноманітніші об’єкти – від канцелярського приладдя до літака. Також тут регулярно з’являються нові напрямки.

Така процедура торгів допомагає вберегти земельний фонд України від суцільного розпродажу тим, хто має зв’язки чи погруз у корупційному болоті. Тепер вся інформація про купівлю-продаж державного майна знаходиться у вільному доступі для населення.

 Новини земельного українського ринку на майданчику ТБ УЕБ

Для того, щоб брати участь в електронних торгах, зокрема тих, що стосуються земель сільськогосподарського призначення, реєструйтеся на майданчику ТБ “Українська енергетична біржа”. 

sale.ueex.com.ua – це надійна платформа, яка містить детальні інструкції з участі в аукціонах системи Prozorro.Sale. Крім цього, наші фахівці завжди готові проконсультувати вас та прийти на допомогу у будь-якій ситуації.

Будьте завжди в курсі новин про ринок землі в Україні. Для цього підписуйтеся на нашу офіційну сторінку у Facebook, підключайте Viber- та Telegram-бот, де ви можете обрати найвигідніший для вас аукціон. Реєструйтеся на сайті sale.ueex.com.ua, змагайтеся за лоти та перемагайте.