logo-prozorro акредитований майданчик

Купівля та продаж чорного металу на Prozorro.Sale

Потрібно купити чорний метал за вигідною ціною великими партіями? Скористайтеся можливостями електронних аукціонів системи Prozorro.Sale. Продавці - державні та комунальні підприємства України.

Металеві відходи поділяються на категорії, визначені ДСТУ. Такий підхід сприяє більш ефективній переробці чорного брухту. Купуючи лом чорного металу, звертайте увагу на ці категорії, так як це один з основних факторів формування ціни металобрухту. Від кількості домішок в брухті залежить його якість, відповідно, і вартість товару. Частіше за все металобрухт складається зі стружки, окалини, відпрацьованих конструкцій, автозапчастин, відходів металообробки.

Чому вигідна покупка брухту чорних металів?

До чорного лому відносять залізо, чавун, нержавіючу сталь. Чермет застосовується в машинобудуванні, промисловості, будівництві. Повторне використання металу не призводить до зниження якості продукції, що виготовляється.

Металобрухт числиться на балансі підприємств, вимагає витрат на зберігання. Але ці відходи діяльності підприємства можуть переробляти вдруге. Продаж брухту чорних металів вигідний і для покупця, і для продавця.

Вторинна переробка металу актуальна завдяки:

  • здешевленню виготовлення металу;
  • скороченню виробничого циклу, якщо порівнювати з виробництвом металу з руди;
  • зниженню навантаження на виснажені родовища металів.

З чорного брухту в Україні виготовляються: труби, металеві профілі, арматура, різні вироби. Вторинна переробка металобрухту сприяє охороні навколишнього середовища і є економічно ефективною.

Такі компанії, як АТ «Укрзалізниця», заводи, трамвайно-тролейбусні управління та інші державні і комунальні підприємства України реалізують металевий лом в системі Прозорро.Продажі. Тут формується конкурентна ціна на металобрухт, спостерігається великий попит на товари, передбачений захист від недобросовісних покупців. Наприклад, для участі в аукціоні необхідно внести гарантійний внесок. Його відсоток залежить від обраного лота.

Скупка лому чорних металів на Prozorro.Sale

Купівлею/продажем металобрухту за допомогою онлайн-аукціону можуть займатися фізичні і юридичні особи. Для цього потрібно пройти реєстрацію в системі Прозорро.Продажі на офіційному майданчику, такому як «Українська енергетична біржа» sale.ueex.com.ua.

Після цього можна переходити до покупки чорного металу:

  1. Вибрати потрібну категорію на сайті «Металобрухт», переглянути перелік пропозицій і подати заявку на участь в аукціоні. На електронних торгах реалізують сталеву стружку, списані запчастини, вагони, залишки металевих конструкцій та інше. для покупки брухту чорних металів користувачам потрібно просто вибрати відповідний лот.
  2. Сплатити гарантійний внесок. Це доступ до участі в онлайн-аукціоні, щоб можна було купити лом чорних металів. Якщо учасник виконає всі умови торгів, гарантійний внесок (з вирахуванням комісії системи) повертається до нього.
  3. Взяти участь в аукціоні. Формат електронних торгів передбачає наявність доступу до мережі Інтернет у всіх учасників під час аукціону. Ви можете перебувати в будь-якому місті і країні і займатися скупкою брухту чорних металів. Аукціон проходить в 3 раунди. На кожному користувачам виділяється 3 хвилини, щоб зробити ставку.
  4. Визначення переможця. Система робить це автоматично. Продавець ніяк не може вплинути на рішення, так як особистість учасників не розкривається до закінчення торгів. Відомі тільки ставки, які роблять користувачі. Чорний метал реалізується на аукціоні, який проходить зі збільшенням ціни. Переможець той, хто зробить найвищу ставку.
  5. Завершення аукціону. Для цього знадобиться підписати протокол торгів та оплатити лот. Після чого між сторонами укладається договір, він публікується в системі, після чого торги офіційно оголошуються закінченими.

Невиконання умов електронного аукціону призводить до негативних наслідків (неповернення гарантійного внеску учасника, скасування результатів аукціону). Тому одного бажання: давайте купимо лом чорних металів недостатньо, варто ретельно вивчити правила онлайн-торгів.

Плюси системи Прозорро.Продажі при купівлі лома чорних металів

В описі лота кожен може ознайомитися з характеристиками і фото чорного брухту. Тут же вказано розмір гарантійного внеску, період редагування і подачі пропозицій. Учасники можуть дізнатися початкову суму за лот і приблизно розрахувати, наскільки вони готові підняти ціну.

Переваги використання електронного аукціону:

  1. Чесність та прозорість торгів - на аукціоні приймають участь мінімум 2 користувача, правила для всіх однакові, винятків і пільг немає.
  2. Повний перелік пропозицій - великі і дрібні підприємства України, у яких є на балансі лом, виставляють свої пропозиції в системі Prozorro.Sale.
  3. Електронний формат - дуже зручно, через проведення аукціону не потрібно вирушати у відрядження в інше місто, оскільки взяти участь в торгах можна звідусіль, де є Інтернет.

Ми пропонуємо вибрати відповідний лот на нашому офіційному майданчику «Українська енергетична біржа» - sale.ueex.com.ua. Менеджери допоможуть подати заявку на участь в аукціоні. Є питання? Задавайте їх нашим співробітникам. Про всі нові аукціони ми повідомляємо за допомогою e-mail-розсилки. Підпишіться, щоб не пропустити вигідну пропозицію з продажу чорного металу!