logo-prozorro акредитований майданчик

Купівля майна збанкрутілих банків

1 червня 2017 року в дружному сімействі ProZorro відсвяткували знакову подію - перший мільярд гривень, отриманих в якості доходу від продажів через систему ProZorro.Sale. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі колективу Прозорро і всіх акредитованих в системі торговельних Майданчиків. У команди Макса Нефьодова амбітні плани - до кінця року вони розраховують вийти на показник в сім мільярдів гривень доходу.
Товарна Біржа «Українська Енергетична Біржа» приєднується до привітань і повідомляє, що всі бажаючі також можуть внести свій вклад в нові досягнення ProZorro.Sale, якщо вони планують купити майно банків-банкрутів, що реалізовується Фоном гарантування вкладів фізичних осіб.
З дня старту проекту Прозорро.Продажі оголошено понад 28 тисяч аукціонів, в яких взяли участь близько тисячі потенційних покупців. Будь-який бажаючий може стати учасником аукціону з продажу банківських активів ліквідованих банків. Якщо у вас є аккаунт на будь-якому з акредитованих торгових Майданчиків, увійдіть в Особистий Кабінет, щоб подати заявку на участь в торгах, що вас зацікавили. Якщо аккаунта ще немає, зареєструйтеся на тому з Майданчиків, який здасться вам більш зручним. Всі виставлені на продаж лоти автоматично дублюються на кожному з Майданчиків Прозорро.Продажі.

Купівля майна банків-банкрутів - вдале придбання і вигідна інвестиція

Залежно від способу реалізації покупець має можливість:
  • придбати активи банку в повному обсязі, тобто всі засоби, активи і майно банку;
  • купити окремі активи.
Пріоритет віддається продажу банку-банкрута саме як цілісного майнового комплексу.
Майновим комплексом є група об'єктів нерухомого та рухомого майна суб’єкта, що належить до будь-якої форми власності, на які поширюються його майнові права.
Покупець одночасно отримує всі будівлі і приміщення, що належать банку на момент ліквідації, а також меблі, техніку, транспортні засоби та все майно, вказане в інвентаризації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Продавець, в даному випадку це ФГВФО, отримує можливість реалізувати всю власність ліквідованого банку в максимально короткі терміни, як того і вимагає Закон України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».
Окремими лотами можна купити майно банків, що ліквідуються, по наступних позиціях:
  • права вимоги за кредитними зобов'язаннями;
  • нежитлова нерухомість - офіси, торгові площі, готельні комплекси;
  • житлова нерухомість - квартири, будинки, заміські котеджі;
  • транспорт - автомобілі легкові, вантажні, інкасаторські, представницького класу, снігоприбиральні, навантажувачі;
  • офісна та комп'ютерна техніка, засоби зв'язку, обладнання та приладдя;
  • меблі - офісні та побутові, меблево-декоративні об’єкти;
  • побутова техніка, в тому числі освітлювальні прилади;
  • витратні матеріали - папір, чистячі засоби та інше.
Таким чином у покупців з'являється прекрасна можливість придбати цікаві товари за не менш цікавими цінами.
Бажаємо вам вдалих торгів!