logo-prozorro акредитований майданчик

Порядок проведення торгів земельними ділянками – ухвалені зміни

Правила проведення торгів земельними ділянками кардинально змінилися з 01 липня 2021 року. Саме з цього дня відкрився ринок землі для фізичних осіб. Напередодні був ухвалений законопроект № 2195, за яким державні та приватні ділянки с/г призначення будуть продаватися через прозорі електронні аукціони.

Як купити земельну ділянку на торгах у системі Prozorro.Sale

Чинні умови проведення торгів на земельні ділянки змінюються, адже були прийняті нові законодавчі акти щодо процедури реалізації землі с/г призначення. Відтепер її можна буде не тільки здавати в оренду, а й продавати на електронних аукціонах з використанням системи Прозорро.Продажі. Вона забезпечить високий рівень конкуренції між учасниками ринку, а аграрні угіддя найближчим часом значно зростуть у ціні.

З 01 липня 2021 року торги земельними паями стартують на офіційних акредитованих майданчиках, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа». Проходитимуть вони онлайн, що дозволить відслідковувати їх у режимі реального часу. А це в свою чергу забезпечує високий рівень прозорості та відкритості процесу. У разі виявлення порушень громадськість зможе оскаржувати, а отже, контролювати чесність торгів.

Той, хто подав на аукціоні найвищу цінову пропозицію, визнається його переможцем. Після цього оприлюднюється договір, укладений з організатором торгів. Ним може виступати власник угідь, органи виконавчої влади чи місцеві ОТГ, які здаватимуть в оренду землю державної або комунальної власності.

Відкриті онлайн-аукціони приносять чесний та значний прибуток державі та власникам лотів. За майже 5 років у такий спосіб було проведено 381 тисячу публічних торгів державними та комунальними об’єктами. Загальний дохід від них склав 41 млрд. грн. Електронні майданчики на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» допомагають залучити до прозорих аукціонів велику кількість покупців. Завдяки чесному та конкурентному змаганню між учасниками ціни на сільгосп ділянки зростатимуть, а землевласники будуть у виграші.

 Порядок проведення торгів земельними ділянками на майданчику ТОВ УЕБ

Правила проведення торгів земельними ділянками с/г призначення вам роз’яснять фахівці майданчика ТОВ «Українська енергетична біржа». Ми працюємо із системою Прозорро.Продажі з 2016 року. Наші клієнти лише за останній місяць сплатили державі майже 3 млн. грн. 

Отримати доступ до всіх лотів з державним та комунальним майном, зокрема землею сільськогосподарського призначення, можна швидко і зручно, зареєструвавшись на майданчику sale.ueex.com.ua. Наші менеджери проконсультують вас із будь-якого питання. Звертайтеся до них за телефоном (044) 337-77-65. Слідкуйте за появою нових аукціонів та стартом ринку землі за допомогою Email-розсилки, наших ботів у Telegram і Viber. А також читайте актуальні новини на сторінці ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook.

Ставайте учасником чесного земельного ринку, робіть ставки та перемагайте на торгах!