logo-prozorro акредитований майданчик

Як продати ділянку землі через офіційні торги Прозорро.Продажі

З моменту відкриття ринку землі в Україні пройшло вже понад п’ять місяців. Однак велика частина українського суспільства ще й досі не володіє інформацією про те, за допомогою яких дієвих механізмів реалізуються угіддя різного цільового призначення.

Відбуваються торги з продажу ділянок землі через спеціальні акредитовані майданчики електронної системи Prozorro.Sale. Однією із таких платформ є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Пройдіть реєстрацію на майданчику sale.ueex.com.ua та беріть участь у прозорих аукціонах з продажу землі.

Особливості продажу ділянки землі через електронні аукціони

Функціонування сильної економіки в будь-якій державі неможливе без відкриття справедливого ринку угідь. Очевидно, що вільний продаж ділянок землі має безліч позитивних наслідків:

  • місцеві бюджети отримують постійні надходження від укладання договорів з відчуження угідь;
  • розвиток с/г, адже аграрні землі купують ті підприємці, які зацікавлені в отриманні доходу;
  • можливість землевласників продати землю (що є одним із конституційних прав українців).

Саме вищезгадані переваги стали визначальними при прийнятті владою рішення про відкриття ринку угідь в Україні. Протягом останніх двох років Верховна Рада ухвалила низку нормативно-правових документів, зокрема Закони №1444 та №552-IX, які не тільки дозволяють продаж ділянок землі різного цільового призначення, а й визначають електронний формат аукціонів.

Сьогодні реалізація угідь відбувається онлайн на платформах системи Прозорро.Продажі, однією з яких є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Нагадуємо, що на офіційних торгах УЕБ ви можете купити сільськогосподарську землю, ділянку під забудову або для облаштування зони рекреації тощо.

Згідно з чинним законодавством, угіддя державної та комунальної власності продаються виключно через електронні аукціони, а от приватні наділи реалізуються через Prozorro.Sale за бажання власника.

Переведення земельних торгів в онлайн-формат має розв’язати деякі проблеми української економіки, зокрема: детінізація галузі, ефективніше ведення с/г та інших галузей народного господарства тощо. Допоможе у розв'язанні вищезгаданих завдань електронна система Прозорро.Продажі.

Як продати ділянку землі через електронну платформу ТОВ “Українська енергетична біржа”

Багатьох цікавить інформація про те, як продати ділянку землі в Україні? Для початку землевласнику необхідно оголосити торги через акредитований майданчик ТОВ “Українська енергетична біржа”. Якщо у вас виникли труднощі на етапі формування лоту, можете звернутися до фахівців нашої платформи за номером (044) 337-77-65.

Далі в торги вступає потенційний покупець. Спочатку він має зареєструватися на платформі sale.ueex.com.ua, вибрати найцікавіший лот, сплатити реєстраційний та гарантійний внески, підготувати та надати всі необхідні документи, зробити ставку.

На офіційній сторінці УЕБ у Facebook можна знайти безліч інформації про торги різним цінним майном. Також налаштовуйте наші земельні боти у Telegram та Viber - так ви точно не пропустите найактуальніші аукціони з продажу угідь.