logo-prozorro акредитований майданчик

Продаж в Україні земельного паю на майданчику ТОВ УЕБ

Земельний ринок для охочих придбати сільськогосподарську ділянку став доступним з 01 липня 2021 року. Саме з цього дня офіційно скасовано мораторій, і продати земельний пай може кожен землевласник. Однак варто врахувати, що купити його можуть поки що лише фізичні особи. Українські приватні компанії долучаться до земельних відносин із 2024 року. Такі умови нам диктує Закон № 552-ІХ.

Найоптимальнішим способом для реалізації с/г угідь є торги, що проходять в електронній системі Прозорро.Продажі. Стати їх учасником можна лише після реєстрації на одному із офіційних майданчиків, яким є ТОВ «Українська енергетична біржа». 

 Продати пай землі тепер можуть всі власники угідь

На ділянках сільськогосподарського призначення відбувається не лише виробництво агропродукції, а й науково-дослідна робота у руслі фермерства, а також розміщується виробнича інфраструктура. На таких угіддях можуть бути сіножаті, рілля, пасовища, багаторічні насадження тощо.

Наразі в Україні відбувається продаж земельних паїв лише приватної власності. Ділянки, які належать державі та об’єднаним громадам можна взяти в тимчасове користування. Найкращим варіантом для обох цих процедур є електронні земельні торги у системі Прозорро.Продажі. На них можна придбати і несільськогосподарські ділянки.

Для пошуку найвигідніших лотів від Фонду держмайна, міських і сільських рад та інших організаторів використовуйте майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа». Він є офіційною платформою Prozorro.Sale та гарантує вам справедливі торги. Об’єктивність їхніх результатів забезпечується завдяки публічності аукціонів.

 В Україні продаж земельних паїв проходить також на електронних аукціонах

Як стати учасником ринку землі, щоб продати пай землю чи купити ділянку? Крім оголошень у Держгеокадастрі, ви можете моніторити аукціони на майданчиках системи Прозорро.Продажі, наприклад, sale.ueex.com.ua. Така процедура є набагато зручнішою і прозорішою. За ходом торгів с/г ділянками слідкують не тільки контролюючі органи, а й звичайні громадяни, завдяки чому не допускаються корупційні махінації.

Земля для ведення фермерського господарства чи власного бізнесу є вигідним капіталовкладенням для вітчизняних підприємців. Варто врахувати, що у випадку купівлі аграрних угідь, вам буде доступна площа не більше 100 га в одні руки.

Подавайте заявку на участь в аукціоні Прозорро.Продажі через акредитований майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа». Після реєстрації за вами закріплюється персональний менеджер, який буде допомагати вам на всіх етапах земельних аукціонів.

Моментальні сповіщення про появу нових лотів можна отримувати через спеціальні боти у Viber і Telegram від ТОВ УЕБ. Ви можете налаштувати їх відповідно до регіону, площі та інших параметрів. Також слідкуйте за нашою офіційною сторінкою у Facebook та YouTube-каналом, щоб не пропустити корисну інформацію про ринок землі.