logo-prozorro акредитований майданчик

Аукціони з продажу земельних ділянок незабаром стартують в Україні

Нарешті вже за два тижні усі охочі зможуть долучитися до продажу земельних ділянок з аукціону в сучасному електронному форматі. З 01 липня набуває чинності Закон, який було ухвалено більше року тому, про обіг сільськогосподарських угідь. Саме від моменту його підписання в Україні скасовується мораторій на продаж аграрних ділянок.

 Аукціони по продажу земельних ділянок у режимі онлайн

Старт аукціонів по продажу земельних ділянок – важливий етап для української економіки. Майже весь час незалежності громадяни не могли користуватися своїм правом на вільне володіння земельним ресурсом через дію мораторію. Із ділянками сільськогосподарського призначення могли проводити лише дві операції – здача в оренду чи передача у спадок. А от використання як застави в банку, офіційний продаж чи обмін були заборонені.

Відтермінування запуску продажу земельних ділянок на аукціоні на 14 місяців пов’язане з розробкою нормативно-правової бази, яка б регулювала весь агросектор, та з інформуванням населення щодо майбутнього ринку землі. Спочатку лише фізичні особи отримають право купувати с/г землю, однак обсяг однієї ділянки не має перевищувати 100 га. Українські приватні компанії матимуть змогу придбати аграрні угіддя площею до 10 000 га, але лише через 2,5 роки. Щодо іноземних покупців питання залишається відкритим до моменту проведення референдуму, на якому кожен громадянин зможе висловити свою позицію – за чи проти закордонних інвестицій.

Також довгий час влада не могла ухвалити остаточне рішення, чи дозволяти реалізацію землі, яка належить державі та територіальним громадам? Довготривалі обговорення зрештою привели до ухвалення законопроекту, що передбачає дані процедури, однак за кардинально новим підходом. Згідно із Законом № 2195, ринок землі працюватиме через електронні майданчики системи Прозорро.Продажі. Це означає, що продаж приватних паїв та здача в оренду державних сільгоспугідь буде проходити на онлайн-аукціонах. Завдяки такій побудові земельних відносин вони будуть дійсно чесними, відкритими та доступними. 

 Продаж земельних ділянок через аукціон на майданчику ТОВ УЕБ

Для проведення аукціонів з продажу земельних ділянок в Україні вже створені всі необхідні умови та розроблені технічні інструменти. Завдяки їм експерти прогнозують досягнення високих економічних результатів від роботи земельного ринку. Продаж та здача с/г ділянок в оренду відбуватиметься за спрощеною та зрозумілою процедурою в системі Prozorro.Sale, зокрема на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа».

Ми забезпечимо для вас унікальний сервіс, адже працюємо у сфері реалізації державних активів майже 5 років і є справжніми фахівцями з електронних торгів. Наші клієнти завжди можуть звернутися за допомогою до менеджерів за телефоном (044) 377-77-65. 

Реєструйтеся на майданчику sale.ueex.com.ua та відслідковуйте найвигідніші лоти, підключивши Email-розсилку та боти у Telegram і Viber. Новини про торги державними об’єктами читайте на нашій сторінці у Facebook.