logo-prozorro акредитований майданчик

Перші аукціони з продажу землі почнуться уже за кілька тижнів

Відповідно до старих правил, продаж землі на аукціонах проходив у Держгеокадастрі. Але кардинальні зміни почалися ще у 2020 році після того, як Президент Зеленський підписав Закон про обіг сільгосп ділянок. А ще через рік Верховна Рада ухвалила Закон про проведення електронних торгів з продажу та оренди аграрних угідь. Почнуться вони вже 01 липня на спеціальних майданчиках системи Прозорро.Продажі. Для участі реєструйтеся на одному з них – ТОВ «Українська енергетична біржа».

 Продаж землі з аукціону проходитиме у форматі онлайн

Уже за кілька тижнів відкриється ринок землі, і власники приватних ділянок зможуть продавати своє майно. А міські, селищні та сільські ради залучатимуть до свого регіону нові інвестиції шляхом здачі в оренду с/г угідь, що перебувають у комунальній власності.

Деякі політсили займалися тим, що дезінформували населення та переконували депутатів не голосувати за відкриття ринку землі. Однак рішення, на яке українська влада не могла наважитись понад 20 років, нарешті було ухвалене. А нещодавно його доповнив ще один законопроект, який передбачає здачу в оренду та продаж землі через аукціони з використанням системи Прозорро.Продажі.

Вона є проектом, що підпорядковується Мінрозвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Саме тому отримані доходи від реалізації різноманітних активів поповнюють державний та місцеві бюджети. Діє цей високотехнологічний стартап протягом останніх 5 років і успішно долає корупцію та тіньові ринки. 

Процедура прозорого аукціону проходить у сучасному онлайн-форматі. Публічність створює однакові правила гри для всіх, що не допускає незаконних схем та дискримінації учасників. Щоб доєднатися до їхнього кола, реєструйтеся на одному із 40 електронних майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». Саме вони змогли зруйнувати стереотипи про те, що переможці торгів попередньо домовляються за «винагороду». Відтепер все проходить чесно і прозоро. У цьому вже переконалися 34 тисячі учасників, які принесли державі дохід у розмірі 40,2 млрд. грн. 

Аукціони по продажу землі на електронному майданчику ТОВ УЕБ

Уже за кілька тижнів ви зможете обрати для себе земельну ділянку, відповідно до бажаного цільового призначення. Звертайте увагу на документи при оформленні власності, на кількісні, якісні та правові характеристики угідь, а також на ринкову ціну у конкретному регіоні. Якщо ви плануєте взяти участь в аукціоні з продажу землі, подумайте над усіма нюансами та переконайтеся, що ви не ризикуєте, вкладаючи кошти в актив. Ваші інвестиції мають забезпечити в майбутньому бажаний результат.

Допомогти вам у підборі лоту завжди готові менеджери майданчика ТОВ «Українська енергетична біржа». Для цього телефонуйте (044) 337-77-65. Зареєструвавшись на sale.ueex.com.ua, ви зможете переглядати аукціони та подавати заявки на участь у них. Не пропускайте цікаві торги, налаштувавши щоденну Email-розсилку та зручні Telegram- та Viber-бот.