logo-prozorro акредитований майданчик

Земля під Києвом на продаж виставляється на е-аукціонах

Усе більше інвесторів цікавляться процедурою продажу землі під Києвом та на інших територіях. Реалізація приватних угідь сільськогосподарського призначення та ділянок під забудову різних форм власності відбувається на електронних аукціонах у системі Прозорро.Продажі. Участь у земельних торгах доступна для всіх, хто зареєструвався на одному з офіційних майданчиків на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа».

Як продати землю під Києвом на вигідних умовах та за зручною процедурою

Важливою та історичною подією для нашої держави стало відкриття земельного ринку. До цього скандальний мораторій блокував повноцінну діяльність в українському агросекторі. Після його скасування головною метою уряду стало формування чесних та справедливих відносин у цій сфері.

Продати землю під Києвом та в різних регіонах України тепер безперешкодно можуть всі власники паїв. Також через систему Прозорро.Продажі підприємці можуть придбати і ділянки під забудову не тільки приватної, а й державної та комунальної власності. Окрім того, на електронні аукціони виставляються рекреаційні, природно-заповідні угіддя, ті, що відносяться до сфери оборони, транспорту, промисловості, зв’язку тощо.

Що стосується аграрних земель, то їх реалізація на прозорих торгах стартувала у липні 2021 року. Поки що лише фізичні особи є покупцями на ринку. Їм дозволено одержати не більше 100 га на одного. Компанії, які належать українцям, зможуть купувати ділянки із січня 2024 року. Для них встановлений ліміт до 10 000 га.

Не можуть придбати земельну ділянку с/г призначення особи, які причетні до терористичних організацій, є громадянами країни-агресора, занесені до санкційного списку або ж іноземці.

Обираючи угіддя, звертайте увагу на наступні фактори:

  • продуктивність ґрунту, яка залежить від його якості (це напряму впливає на прибуток підприємця);
  • наскільки розвинена наближена інфраструктура (транспорт, розташування);
  • площа ділянки.

 Під Києвом продаж землі різного призначення проходить на майданчику ТОВ УЕБ

Земельні торги в електронному форматі допомагають зробити продаж землі під Києвом та будь-де в Україні максимально прозорим. Система Прозорро.Продажі забезпечує повну відкритість процедури, завдяки чому відсутні корупційні схеми та незаконна дискримінація учасників. Контроль за аукціоном проводиться і з боку відповідних органів, і з боку звичайних громадян.

Для того, щоб позмагатися за вибраний лот, вам потрібно спочатку зареєструватися на акредитованому майданчику, наприклад, sale.ueex.com.ua. Наші професійні менеджери готові відповісти на ваші питання та надати повний супровід. Звернутися до них можна за телефоном (044) 337-77-65. 

Завдяки спеціальним ботам по землі у Вайбер і Телеграм, які розробили фахівці ТОВ УЕБ, всі аукціони по ділянках різного цільового призначення будуть у вас під рукою. Отримуйте моментальні сповіщення про початок торгів. А також читайте інформацію про ринок землі на нашій Facebook-сторінці.