logo-prozorro акредитований майданчик

Землі сільгосппризначення в Чернігівській області продаються на торгах ТОВ УЕБ

Продаж земель сільгосппризначення в Чернігівській області, відповідно до законопроекту № 2178-10, розпочався з 01 липня 2021 року. До цієї дати реалізувати свою ділянку можна було лише через тіньовий ринок. На офіційний продаж було накладено мораторій. Незаконні операції в агросекторі лише псували економічну ситуацію в країні, тому уряд вирішив легалізувати земельний ринок в Україні.

У Чернігівській області землі сільгосппризначення на продаж виставляються онлайн

Майже 7 мільйонів українців на 30 років були поставлені у глухий кут через дію мораторію. Це власники приватних аграрних угідь, загальна площа яких складає близько 28 млн га. Стати повноцінними учасниками земельного ринку вони змогли лише після того, як депутати проголосували за законопроект № 2178-10. Згідно з ним, став доступний продаж землі сільгосппризначення в Чернігівській області та інших регіонах України.

До цього майже 30 років цінний земельний ресурс не працював для розвитку державної економіки повноцінно. Навіть державні ділянки, яких налічується близько 10 млн га, недобросовісні очільники віддавали фермерам у необмежене користування за хабарі.

Земельна реформа також передбачає повністю відкриту реалізацію с/г угідь з використанням електронної торгової системи Прозорро.Продажі. Ті аграрні ділянки, які належать державі або об’єднаним громадам, не можуть продаватися, для них доступна лише оренда. Вона теж відбувається на прозорих онлайн-аукціонах. У такий спосіб влада пішла назустріч суспільній думці про збереження державного земельного фонду.

Окрім цього, встановлені були й інші обмеження. Зокрема лише фізичні особи, які є громадянами України, можуть придбати ділянку і тільки 100 га на одного. Через два роки покупцями аграрних угідь стануть також представники українського приватного бізнесу. Для них ліміт буде в 10 тис. га.

Продаж землі сільгосппризначення в Чернігівській області на майданчику ТОВ УЕБ

Серед переваг, які мають користувачі акредитованих електронних майданчиків на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа», доступність, прозорість та зручність роботи. На публічних онлайн-торгах неможливе використання корупційних схем. Аукціони відбуваються максимально чесно, завдяки чому за 5 років роботи Прозорро.Продажі вдалося поповнити Держбюджет на суму понад 60 млрд грн.

Нескладна процедура реєстрації на sale.ueex.com відкриває вам доступ до десятків аукціонів з продажу земель сільгосппризначення в Чернігівській області і не тільки. За допомогою зручних фільтрів ви можете відсортувати їх за площею, організатором торгів, початковим бюджетом та іншими параметрами.

Майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа» займає лідируючі позиції у сфері проведення аукціонів Прозорро.Продажі. Клієнти ТОВ УЕБ задоволені нашим сервісом і активно користуються допомогою професійних менеджерів, а також зручними земельними ботами у Viber і Telegram, щоб першими дізнаватися про появу нових лотів.