logo-prozorro акредитований майданчик

Продам землю у Харкові через Прозорро.Продажі

З моменту відкриття ринку з продажу землі в Харкові та інших містах України пройшло вже 6 місяців. Сьогодні кожен землевласник може вільно реалізувати своє угіддя за справедливою ціною, а інвестори отримали право купівлі ділянок різного цільового призначення за прозорими умовами. Зробити це можна на будь-якому із майданчиків Прозорро.Продажі. Ми рекомендуємо обирати ті платформи, які вже мають достатній досвід проведення торгів. Саме таким майданчиком є ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Процедура проведення торгів з продажу землі в Харкові

Попри негативні настрої в українському суспільстві, ринок з продажу землі в України все ж було відкрито. Кому це вигідно? Насправді вільний обіг землі має низку переваг, які здатні задовольнити усіх учасників цього процесу:

  • по-перше, нарешті відбулося забезпечення одного із головних конституційних прав українців на вільне розпорядження своє власністю;
  • по-друге, кожен землевласник може реалізовувати свої угіддя через прозорі торги за ринковою ціною;
  • по-третє, інвестори отримали право купувати землю;
  • по-четверте, Державний бюджет буде отримувати дивіденди з кожної операції по відчуженню угідь.

Тобто ми бачимо, що відкриття ринку землі здатне принести користь усім сторонам. Однак довгий час цього не розуміли українці, адже влада не надавала необхідної інформаційної підтримки. Ще однією точкою суперечок були інструменти, завдяки яким відбуватиметься реалізація угідь. Українці наполягали на тому, що механізми продажу землі у Харкові та інших населених пунктах України мають бути максимально відкритими та справедливими.

І владі вдалося досягти поставленої мети, хоча й вигадувати нічого нового парламентарям не довелося. Ще у 2016 році в Україні було створено дієвий механізм реалізації майна державної, комунальної та приватної власності - електронна торгова система Прозорро.Продажі. Саме на Prozorro.Sale, а точніше через акредитовані майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”, й відбувається продаж землі у Харкові та інших куточках нашої держави.

Продати землю в Харкові можна через електронні торги на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”

Особливістю системи Прозорро.Продажі є дворівневість. Що це означає? Єдиною базою даних про всі об’єкти продажу є Prozorro.Sale. Коли організатор публікує інформацію про лот, вона автоматично дублюється на акредитовані майданчики, які й відповідають за взаємодію учасників.

Сьогодні в системі Прозорро.Продажі вже налічується більше 40-ка таких платформ. Одним із майданчиків, який користується найбільшою довірою серед учасників, є ТОВ “Українська енергетична біржа”. На нашій платформі ви знайдете безліч оголошень на зразок “продам землю в Харкові”. Для участі в торгах угіддями вам необхідно зареєструватися на sale.ueex.com.ua. 

Наш майданчик має низку переваг, серед яких:

  • спеціальні земельні боти у Viber і Telegram, після налаштування яких ви будете отримувати сповіщення про нові торги;
  • регулярна Email-розсилка;
  • систематичні семінари;
  • сторінка у Facebook, де ви знайдете ще більше інформації про майбутні торги.