logo-prozorro акредитований майданчик

Як продати землю в Дніпрі через е-майданчики

Згідно з чинним законодавством, продати землю в м. Дніпро та будь-якому іншому населеному пункті України можна через електронні торги. Адміністратором онлайн-аукціонів є ДП “Прозорро.Продажі”, яке було утворено для усунення корупції у сфері публічної реалізації майна. При цьому Prozorro.Sale є єдиною базою даних, а весь процес проведення торгів відбувається на спеціальних акредитованих майданчиках, одним із яких є ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Продаж землі в Дніпрі через Prozorro.Sale

Відкриття ринку землі в онлайн-форматі в Україні відбувалося у 2021 році у два етапи. Спочатку, з 01 липня, було знято мораторій продаж приватних сільськогосподарських земель через електронні торги. Трохи пізніше, восени минулого року, уряд прийняв постанову №1013, яка дозволяє реалізацію угідь державної та комунальної власності різного цільового призначення в онлайн-форматі.

Експерти вважають, що угіддя є одним із найстабільніших та найприбутковіших напрямів для інвестування. Саме цей фактор і впливає на популярність торгів ділянками різного цільового призначення, адже тільки за останні 3 місяці в системі Прозорро.Продажі вже оголошено понад 1700 аукціонів з продажу землі в Дніпрі та інших містах України. Загалом же для купівлі доступні наступні угіддя:

  • сільськогосподарські - призначені для ведення товарного тваринництва або рослинництва;
  • для будівництва житлових та комерційних комплексів;
  • оздоровчого призначення - використовуються для облаштування зон рекреації та відпочинку;
  • промисловості, транспорту, оборони, енергетики та зв’язку - призначені для експлуатації об’єктів вищеназваних сфер;
  • водного фонду - передбачають використання гідрооб’єктів та облаштування прибережних зон.

Потрібно також відзначити той факт, що більша частина українського суспільства скептично зустріла рішення про проведення земельних торгів в електронному форматі. Однак експерти зазначають, що онлайн-аукціони є чудовою альтернативою застарілим методам реалізації угідь. Зокрема йдеться про те, що електронні земельні торги можуть розв’язати наступні проблеми:

  • вивести з тіні ринок угідь;
  • максимально спростити процедуру відчуження землі;
  • підвищити ефективність використання ділянок тощо.

Продати землю в Дніпрі можна через майданчик ТОВ “Українська енергетична біржа”

Як уже було зазначено вище, для продажу землі в Дніпрі та інших населених пунктах України використовується дворівнева система Прозорро.Продажі. Якщо ви бажаєте переглянути список актуальних аукціонів або подати заявку на участь у торгах, то рекомендуємо використовувати лише перевірені платформи на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Інтерфейс майданчика sale.ueex.com.ua є надзвичайно простим, що дозволить вам з легкістю пройти акредитацію на нашій біржі. Однак навіть за наявності проблем з реєстрацією можете не хвилюватися, адже наші фахівці з радістю вирішать будь-яку вашу проблему. Для консультації достатньо зателефонувати за номером (044) 337-77-65.

Також рекомендуємо налаштувати наші земельні боти в Telegram та Viber, адже так ви зможете отримувати сповіщення про найактуальніші торги угіддями, що з’являються в системі Прозорро.Продажі. А підписка на офіційну сторінку УЕБ у Facebook дозволить бути в курсі всіх новин біржі.