logo-prozorro акредитований майданчик

В Одесі продати землю можна через е-майданчики Прозорро.Продажі

З 2021 року продати землю в Одесі, так само як і в інших куточках України, можуть державні та комунальні організації, а також приватні підприємці. Головною особливістю процесу відчуження угідь є його електронний формат - усі торги проходять на майданчиках системи Прозорро.Продажі. Переглянути повний перелік аукціонів з продажу або оренди землі в різних населених пунктах України ви можете на платформі ТОВ УЕБ. Для участі в торгах зареєструйтеся на sale.ueex.com.ua.

Як вигідно продати землю в Одесі на електронних аукціонах

Нещодавно Верховною Радою була прийнята постанова, яка визначає проведення всіх аукціонів з продажу та оренди державних, комунальних та приватних земель на майданчиках електронної системи Prozorro.Sale. Це означає, що реалізація угідь здійснюється за чесними та справедливими умовами, адже ДП “Прозорро.Продажі” гарантує повну відкритість торгів.

Перш ніж купити або продати землю в Одесі чи іншому місті України, рекомендуємо детально проаналізувати її вартість, яка залежить від наступних факторів:

  • регіон;
  • цільове призначення - станом на кінець 2021 року комерційні угіддя (під забудову тощо) є дорожчими за аграрні ділянки;
  • площа та конфігурація;
  • потенційний прибуток;
  • наявність поруч транспортних шляхів.

Сьогодні найпопулярнішим сегментом на торгах Прозорро.Продажі є реалізація сільськогосподарських угідь. І це не дивно, адже аграрні ділянки складають понад 70% від загального земельного фонду держави. Не менш популярними є угіддя під забудову - комерційну чи житлову.

Також на платформах електронної системи Прозорро.Продажі доступні торги з продажу земель в Одесі лісогосподарського або водного фонду тощо.

Продаж землі в Одесі - як взяти участь у справедливих торгах

На майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа” ви можете переглянути повний перелік аукціонів з реалізації угідь різного цільового призначення, подати заявку та взяти участь в них. Для цього необхідно виконати кілька нескладних дій:

  • пройти процедуру реєстрації на sale.ueex.com.ua;
  • обрати найцікавіший аукціон;
  • надати адміністраторам майданчика всі необхідні документи;
  • сплатити обов’язкові внески;
  • подати заявку на участь;
  • зробити свою цінову пропозицію.

Нагадуємо, що окрім продажу землі в Одесі та інших населених пунктах України, в системі Прозорро.Продажі можна знайти безліч різних аукціонів з реалізації нерухомості, транспортних засобів, вагонів, майна банкрутів, об’єктів спиртової галузі тощо. Загалом торги на Prozorro.Sale відбуваються вже понад 5 років. За цей період було проведено 438 тисяч аукціонів, які сумарно принесли до місцевих бюджетів понад 60,8 млрд грн доходу.

Якщо у вас виникнуть труднощі на будь-якому етапі торгів, можете звернутися за консультацією до наших спеціалістів за номером (044) 337-77-65. Також рекомендуємо долучитися до офіційної сторінки ТОВ УЕБ у Facebook та налаштувати спеціальні земельні боти в Telegram та Viber, щоб швидко отримувати сповіщення про появу нових торгів.