logo-prozorro акредитований майданчик

Як продати землю в Одеській області на електронних торгах

Ні для кого не секрет, що земельні ресурси - одні з найстабільніших у світі. Їх неможливо фізично знищити, вони мають постійне місцеположення тощо. Саме ці фактори, а також високий потенційний прибуток від використання угідь, приваблюють інвесторів до торгів з продажу землі в Одеській області та інших регіонах України.

Проходять аукціони з реалізації ділянок різного цільового призначення на спеціальних акредитованих майданчика, одним із яких є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Зареєструйтеся на платформі sale.ueex.com.ua та беріть участь у прозорих земельних торгах.

За якою процедурою відбувається продаж землі сільгосппризначення в Одеській області

На електронних аукціонах з реалізації угідь можна знайти ділянки різного цільового призначення: аграрного, лісогосподарського, рекреаційного, водного тощо. Однак найбільш популярними є торги з продажу землі сільгосппризначення в Одеській області та інших куточках України.

Реалізація аграрних угідь стала можливою завдяки прийняттю Закону №552-IX, положеннями якого скасувалася тридцятирічна дія мораторію на відчуження с/г наділів приватної форми власності (саме так, адже державні та комунальні ділянки можна лише орендувати).

Однак таке рішення влади викликало обурення великої частини українських громадян. Основні претензії наших співвітчизників стосувалися можливої монополізації відповідного ринку та недосконалості механізмів, які забезпечуватимуть реалізацію угідь.

Проте владі вдалося розв’язати обидві ці проблеми. Задля унеможливлення монополізації було прийнято рішення про поетапне відкриття ринку з продажу землі сільгосппризначення в Одеській області та інших куточка України:

  • з 01 липня минулого року право купівлі отримали фізичні особи-українці. Ліміт для них складає 100 га в одні руки;
  • з 01 січня 2024 року участь у торгах з продажу аграрних угідь зможуть брати юридичні особи, що створені в Україні та кінцевими бенефіціарами яких є українці. Для цієї категорії буде більшим і ліміт - 10 000 га в одні руки.

Крім того, до участі в торгах не допущені іноземні інвестори. Однак влада не відкидає можливість проведення загальноукраїнського референдуму задля розв’язання цього питання. Проте навіть якщо іноземці отримають право участі у земельних торгах, вони не зможуть купити ті ділянки, що розташовані в зоні 50-ти км від кордону.

Продаж землі в Одеській області через майданчик ТОВ УЕБ

Сьогодні в системі Прозорро.Продажі, окрім угідь різного цільового призначення, реалізується безліч активів: нерухомість, транспортні засоби, об’єкти спиртової галузі та інше. Для участі в торгах необхідно зареєструватися на одному з майданчиків Prozorro.Sale. Ми рекомендуємо вам обрати платформу ТОВ “Українська енергетична біржа”, яка має достатній досвід у сфері публічних продажів.

Наші фахівці допоможуть зробити вашу участь у торгах з продажу землі сільгосппризначення в Одеській області та інших куточках України комфортною. Для консультації просто зателефонуйте за номером (044) 337-77-65. Також рекомендуємо налаштувати наші спеціальні земельні боти у Viber i Telegram, адже так ви зможете швидко отримувати сповіщення про те, що в системі Прозорро.Продажі з’явився потрібний лот. А підписка на офіційну сторінку УЕБ у Facebook дозволить бути в курсі останніх новин біржі.