logo-prozorro акредитований майданчик

Продати землю в м. Рівне можна на майданчику ТОВ УЕБ

Сьогодні питання продажу землі в м. Рівне та інших містах України є досить актуальним для потенційних продавців та покупців угідь. Адже зараз інвестор може купити сільськогосподарську або будь-яку іншу ділянку на відкритих торгах, що проходять в системі Прозорро.Продажі. 

Продаж землі в Рівному та особливості угідь різного цільового призначення

Ще донедавна використання земель в Україні було дуже неефективним. Власники сільськогосподарських угідь здавали їх за копійки, а державні та комунальні ділянки продавалися за досить незрозумілими механізмами.

Однак нещодавно в Україні відбулися кардинальні зміни на ринку землі. По-перше, Законом №552-IX було скасовано мораторій на обіг приватних сільськогосподарських угідь. Це означає, що пайовики, яких в Україні майже 7 млн, можуть вільно продати с/г землю в Рівному або будь-якому іншому місті нашої держави. По-друге, влада прийняла Закон №1444, в якому чітко прописані положення про обов’язкову реалізацію державних та комунальних земель, окрім с/г ділянок, через електронні торги.

На онлайн-аукціонах можна знайти лоти з угіддями різного цільового призначення:

  • сільськогосподарські - експлуатуються для ведення фермерського господарства;
  • під забудову - використовуються для будівництва об’єктів нерухомості;
  • рекреаційні - застосовуються для облаштування оздоровчих зон;
  • водного фонду - передбачають експлуатацію гідрооб’єктів;
  • транспорту, оборони, енергетики, промисловості та зв’язку - призначені для обслуговування об’єктів вищеназваних сфер народного господарства.

Адміністратором земельних торгів є ДП “Прозорро.Продажі”. Йому підпорядковується однойменна система Prozorro.Sale, яка є єдиною базою даних про всі об’єкти, що виставлені на продаж. А посередником між покупцем та продавцем виступають акредитовані майданчики, як от ТОВ “Українська енергетична біржа”. Головною функцією УЕБ є повна технічна та юридична підтримка учасників аукціонів.

Як продати землю в Рівному через майданчик ТОВ “Українська енергетична біржа”

Відсутність належної інформаційної підтримки з боку влади створила низку проблем, що пов’язані з нерозумінням громадянами переваг електронних торгів. Наприклад, більшість українців і досі скептично ставляться до онлайн-формату земельних аукціонів.

Однак переваг у електронних торгів вистачає - це повна відкритість та зручність їх процедури, недопущення будь-яких проявів корупції, повна автоматизація процесу тощо. Ще одним чудовим бонусом онлайн-аукціонів є можливість участі в них з будь-якої точки земної кулі. Для цього лише потрібен персональний комп’ютер та стабільний інтернет.

Як взяти участь у торгах з продажу землі в Рівному та інших містах України? Для початку необхідно зареєструватися на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”. Потім потрібно обрати найцікавіший лот та подати заявку на участь у торгах. Наступним кроком є оплата реєстраційного та гарантійного внесків. Далі ви маєте надати адміністраторам ТОВ УЕБ усі необхідні документи. Останній крок торгів - подання власної цінової пропозиції.

Для швидкого отримання сповіщень про появу нових аукціонів рекомендуємо налаштувати земельні боти в Telegram та Viber.