logo-prozorro акредитований майданчик

В Сумах продаж землі відбувається через Prozorro.Sale

Ринок з продажу землі в м. Суми та інших населених пунктах України функціонує вже понад 6 місяців. Землевласники нарешті отримали законне право на реалізацію свого активу, а інвестори - на збільшення капіталу. Однак навіть сьогодні не всі учасники ринку землі володіють інформацією про процедуру та механізми реалізації ділянок.

Тому ми вкотре наголошуємо, що продаж угідь відбувається у зручному та сучасному електронному форматі через модуль Прозорро.Продажі та його майданчики. Зареєструйтеся на будь-якій акредитованій платформі Prozorro.Sale, наприклад на ТОВ “Українська енергетична біржа”, щоб взяти участь у торгах.

Продати землю в Сумах відтепер можна онлайн

Відкриття повноцінного ринку землі, яке відбулося минулого року, без перебільшення є історичною подією для нашої держави. Вперше з моменту проголошення незалежності України громадяни отримали право вільно розпоряджатися угіддями, підприємці - інвестувати в розвиток сільського господарства, будівництва тощо, а держава - почала отримувати додаткові доходи до бюджету.

Однак українці досить негативно зустріли рішення про відкриття ринку землі. Основні побоювання стосувалися того, що найкращі угіддя дістануться великим агрохолдингам або іноземним інвесторам. Проте влада поставила крапку в цьому питання, адже у Законі “Про обіг землі” встановлюються чіткі обмеження:

  • сьогодні право участі в торгах мають лише фізособи, які можуть купити не більше 100 га;
  • приватні компанії зможуть відчужувати угіддя через аукціони лише з 2024 року, ліміт - 10 000 га;
  • іноземці поки що не допущені до ринку з продажу землі в Сумах та інших містах України.

Всі ці заборони стосуються виключно ринку сільськогосподарських угідь. Щодо ділянок іншого цільового призначення, то на них вищезгадані обмеження не поширюються.

Ще однією темою для суперечок були механізми реалізації землі. Влада одразу ж визначила, що торги угіддями будуть проходити в системі Прозорро.Продажі у зручному електронному форматі. Однак українці досить обережно зустріли це рішення. Причина цього полягає в тому, що більшість громадян України або взагалі не працювали, або мали недостатній досвід використання модуля Prozorro.Sale. Проте переваги Прозорро.Продажі беззаперечні - відкритість, швидкість та справедливість. Саме не цих трьох принципах і тримається вищезгадана система, завдяки чому вже вдалося завоювати прихильність українців.

Як стати учасником торгів з продажу землі в Сумах на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”

Українські експерти відзначають, що онлайн-торги з продажу землі в Сумах та інших містах України дозволяють вивести ринок угідь на якісно новий рівень. Прозорість та справедливість аукціонів дають можливість землевласникам вигідно реалізовувати свій актив, а інвесторам - купувати ділянки не боячись за підкупи чи використання будь-яких інших корупційних механізмів.

Зареєструвавшись на sale.ueex.com.ua ви отримаєте доступ до найбільшої бази торгів з продажу землі в Сумах та інших населених пунктах. Якщо у вас виникнуть проблеми з реєстрацією чи на будь-якому іншому етапі аукціону - звертайтеся за допомогою до фахівців нашого майданчику за телефоном (044) 337-77-65.

Нагадуємо, що у нас є чудові земельні боти в Telegram та Viber, налаштувавши які ви зможете легко відстежувати появу нових торгів. Також долучайтеся до нашої офіційної сторінки у Facebook, щоб отримувати інформацію про майбутні аукціони.