logo-prozorro акредитований майданчик

Прогноз на ринку землі в Україні та початок продажів угідь

Прогноз на ринку землі в Україні наразі доволі оптимістичний. Закон, що був прийнятий у березні 2020 року, передбачає старт продажів сільськогосподарських угідь уже в липні 2021 року. Відповідно до нових норм, скасовується мораторій на реалізацію аграрних земель, крім тих, що належать державі.

Право власності на земельні ділянки с/г призначення можуть набувати виключно громадяни України та територіальні громади. Іноземці зможуть придбати угіддя тільки у разі схвалення такого рішення на референдумі.

 Прогноз на ринку землі в Україні та його подальший розвиток

Завдяки відкриттю ринку землі в Україні прогнозується ріст ВВП мінімум на 1%. Одна особа може мати у своїй власності земельну ділянку площею не більше 100 гектарів. Переважне право у процесі купівлі угідь надається чинному орендарю, але він може передати його іншій особі.

Юридичні особи зможуть придбати сільгосп ділянку лише у 2024 році зі встановленими винятками. Площа привласнених угідь не може перевищувати 10 000 га.

Наразі українських аграріїв турбує питання: чи стане український земельний ринок прозорим та доступним для всіх? Однак досі невідомо, яким чином буде здійснюватися процедура купівлі-продажу земельних ділянок. Щоб задовольнити потреби громадян, найраціональнішим кроком з боку влади буде звернутися до вже перевіреної та надійної електронної системи Прозорро.Продажі.  

Згідно із загальноприйнятим визначенням, земля є особливим природним, економічним та невідновлюваним ресурсом. Її цінність визначається затребуваністю с/г продукції, що на ній виготовлена. 

В українському земельному фонді нараховується більш ніж 60 млн. га різноманітних ґрунтів. А 43 млн. га з них належать до сільськогосподарського призначення. До них зараховують багаторічні насадження, сіножаті, ріллю та пасовища. Ці землі розподіляються наступним чином: 10 млн. га у державній власності та 31,1 млн. га належать приватним особам.

Тож відкриття повноцінного ринку землі – це необхідний захід з боку влади, який в майбутньому покращить становище національної економіки шляхом регулярних надходжень до Держбюджету.

 Прогноз на українському ринку землі – початок реалізації ділянок

Прогноз на ринку землі в Україні передбачає початок продажів угідь уже в липні. Тому готуємося до них завчасно! Для цього реєструйтеся у системі Прозорро.Продажі за допомогою майданчика ТБ «Українська енергетична біржа». Ми пропонуємо вам якісний сервіс та безкоштовні консультації наших менеджерів за телефоном (044) 337-77-65.

Зручний інтерфейс сайту sale.ueex.com.ua дозволяє швидко знайти потрібний аукціон та подати заявку на участь. Окрім цього, відслідковувати появу нових лотів можна за допомогою Email-розсилки від майданчика ТБ «Українська енергетична біржа», Viber- чи Telegram-бота, що також надсилатиме вам миттєві сповіщення про початок торгів. Найактуальніші новини на нашій сторінці у Facebook. 

Співпрацюйте з нашими експертами та з легкістю отримуйте перемогу на електронних аукціонах!