logo-prozorro акредитований майданчик

Вартість 1 га землі в Дніпропетровській області на Прозорро.Продажі

Дізнатися, скільки коштує гектар землі в Дніпропетровській чи будь-якій іншій області, ви можете в електронній торговій системі Prozorro.Sale. Для цього достатньо перейти на майданчик sale.ueex.com.ua, вибрати лоти з ділянками потрібного вам цільового призначення та проаналізувати їхню вартість.

Фактори, що визначають ціну с/г землі в Дніпропетровській області

Питання “скільки коштує гектар землі в Дніпропетровській області” є надзвичайно актуальним для місцевих підприємців та інвесторів з інших регіонів України. Загалом вартість земельних ділянок сільгосппризначення залежить від низки ключових факторів.

Одним з основних чинників є місцезнаходження землі. Ділянки, розташовані ближче до обласного центру чи інших великих міст, мають вищу ціну через більші можливості для розвитку та зручний доступ до великих ринків збуту продукції.

Також важливим параметром є якість ґрунту. Родючі землі дозволяють отримувати високі врожаї, а тому й будуть коштувати більше. Загальний розвиток аграрної галузі в області також впливає на ціну угідь.

Іншим фактором є нинішній стан ринку землі. Якщо попит на с/г угіддя в певному районі є значно вищим за наявну пропозицію - ціна зростає. Економічна ситуація в області також має вагомий вплив на цінову політику земельного ринку.

Не останню роль відіграють правові аспекти. Ціни на землю можуть змінюватися в залежності від правил використання, форми власності тощо. Наявність поруч розвиненої інфраструктури, доступ до комунікацій також впливають на вартість земельних ділянок.

Скільки коштує гектар аграрної землі в Дніпропетровській області станом на 2023 рік

Скільки коштує гектар землі в Дніпропетровській області? Цей показник може значно варіюватися залежно від різних чинників, про які ми говорили вище (зокрема місцезнаходження, якості грунту тощо).

Станом на жовтень 2023 року середня ціна 1 га сільськогосподарської землі в Дніпропетровській області становить 34 тис. грн. Загалом це один із найнижчих показників в Україні, що є досить дивно, враховуючи родючість грунтів, а також економічний та демографічний потенціал Дніпропетровщини.

Купити аграрну землю в Дніпропетровській області ви можете на аукціонах системи Prozorro.Sale, яка гарантує відкритість та ефективність процесу. Для участі в торгах необхідно зареєструватися на акредитованому майданчику - ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Нагадуємо, що аукціони на Прозорро.Продажі проходять в онлайн форматі, що дозволяє вибрати лот, подати заявку на участь та виконати будь-яку іншу операцію дистанційно. Це дозволяє значно підвищити мобільність учасників торгів.

Тому якщо ви бажаєте купити землю в Дніпропетровській області - не втрачайте часу. Налаштовуйте електронну розсилку та земельні Viber- і Telegram-бот Української енергетичної біржі, щоб не пропустити оголошення нових аукціонів на Prozorro.Sale.